مصرف داروهای ضد افسردگی می تواند منجر به افزایش وزن، حتی در افرادی شود که قبلاً هرگز مشکلی با وزن خود نداشتند.
به گزارش خط سلامت اگرچه در بسیاری از افراد، پس از قطع دارو، اشتها به حالت طبیعی باز میگردد و وزن کاهش مییابد، اما برای برخی دیگر اینطور نیست.برخی افراد ممکن است د رنتیجه مصرف داروهای ضد افسردگی با افزایش وزن ناخواسته و مداوم دست و پنجه نرم کنند، حتی زمانی که رژیم غذایی سالم و ورزش را دنبال میکنند.
چرا اضافه وزن مصرف قرص ضد افسردگی کاهش نمی یابد؟
عدم تعادل هورمونی
برخی معتقدند تغییرات هورمونی ناشی از داروهای ضد افسردگی ممکن است متابولیسم را کند کرده و کاهش وزن را دشوارتر کند.
احتباس آب
در برخی موارد، احتباس آب ناشی از دارو میتواند باعث افزایش وزن شود؛ البته این امر پس از قطع دارو از بین میرود.
کاهش توده عضلانی: افسردگی و عدم تحرک مرتبط با آن میتواند منجر به کاهش توده عضلانی شود. بازسازی عضلات میتواند به زمان نیاز داشته باشد و در کوتاه مدت منجر به کاهش وزن قابل توجهی نشود.
عوامل روانشناختی
ناامیدی و احساس شکست ناشی از عدم توانایی در کاهش وزن میتواند منجر به پرخوری عصبی و رفتارهای غیرقابل قبول غذایی شود.
راه حلهایی برای کاهش وزن
مشورت با پزشک
اولین قدم صحبت با پزشک در مورد نگرانیهایتان در مورد افزایش وزن است. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا علت عدم کاهش وزن را مشخص کنید و درمانهای مناسب را تجویز کنند.
تغییرات در سبک زندگی
رژیم غذایی سالم و ورزش منظم برای کاهش وزن و حفظ آن ضروری است. با این حال، زمانی که با عوارض جانبی دارو دست و پنجه نرم میکنید، ممکن است این کار دشوار باشد. با پزشک یا متخصص تغذیه خود در مورد برنامهای واقعبینانه و متناسب با شرایطتان صحبت کنید.
پیوستن به گروههای حمایتی
پیوستن به یک گروه حمایتی از افراد دیگری که با افزایش وزن ناشی از دارو دست و پنجه نرم میکنند میتواند منبع حمایت و تشویق باشد.
درمانهای جایگزین
در برخی موارد، ممکن است داروهای جایگزین یا درمانهای غیر دارویی برای افسردگی یا سایر شرایط شما وجود داشته باشد که عارضه جانبی افزایش وزن کمتری داشته باشند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است