5 داروی خطرناک که می تواند جان شما را بگیرد

خط سلامت: داروها برای نجات جان انسان ها تجویز می شوند، اما در عین حال می توانند بسیار خطرناک باشند و زندگی فرد را تهدید کنند.

5 داروی خطرناک که می تواند جان شما را بگیرد

همان داروها یی که می توانند جان انسان را نجات دهند، می توانند در زمانی که انتظارش را نداریم، تهدید کننده زندگی باشند.

به گزارش خط سلامت در این مطلب به 4 داروی خطرناک اشاره می کنیم و با بررسی چند مطالعه موردی، به شما کمک می کنیم تا متوجه شوید که در مورد هر دارو، چه اشتباهی رخ داده است.

داروهایی که می توانند کشنده باشند

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند: ایبوپروفن، ناپروکسن (Aleve) یا کتورولاک (Toradol). مصرف بدون نسخه داروهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن رایج است، اما این امر می تواند منجر به مشکلات جدی شود.

مطالعه موردی

آلیس به دلیل درد زانو، دو قرص ناپروکسن (Aleve) را دو بار در روز به مدت دو ماه بدون نسخه مصرف کرد. در پایان ماه دوم، او متوجه مقدار کمی خون در مدفوع خود شد که چندان او را نگران نکرد. چند روز بعد، خونریزی شدیدتر شد و با هر بار دفع مدفوع همراه بود. وحشت زده به اورژانس مراجعه کرد.

مشکل: مصرف ناپروکسن در دوز بالا و به مدت طولانی باعث زخم معده و خونریزی معده در او شد. این خونریزی می توانست او را به کام مرگ بکشاند.

راه حل:

آلیس باید فقط برای مدت کوتاهی (حداکثر یک هفته) از داروی ضد التهاب استفاده می کرد.

او باید دارو را با معده پر و همراه با داروهای ضد زخم اضافی برای جلوگیری از زخم معده، به خصوص اگر به درمان بیش از یک هفته نیاز داشت، مصرف می کرد.

وارفارین یا همان کومادین (رقیق کننده خون)

وارفارین با بیش از 18 میلیون نسخه، چهل و یکمین داروی تجویز شده در ایالات متحده در سال 2016 بود.

مطالعه موردی

تام سال ها بدون هیچ مشکلی از وارفارین (کومادین) به عنوان رقیق کننده خون استفاده می کرد. یک شب بعد از خوردن غذای مشکوک، دچار سردرد، استفراغ و اسهال شد.

به مدت دو روز بعد، او قادر به خوردن غذای جامد نبود، اما مایعات زیادی نوشید و به مصرف وارفارین ادامه داد. او برای سردرد خود آسپرین و برای اسهال پپتو بیسمول مصرف کرد. روز بعد، وقتی از خواب بیدار شد، متوجه خون زیادی در ادرار و مدفوع قرمز روشن خود شد. وحشت زده به اورژانس رفت. این خونریزی می توانست او را به کام مرگ بکشاند.

مشکل: پپتو بیسمول (با نام دیگر بیسموت ساب سالیسیلات) حاوی NSAID از خانواده آسپرین است که خونریزی را افزایش می دهد.

تام برای سردرد خود آسپرین (که رقیق کننده خون نیز هست) مصرف کرد که خطر خونریزی را بیشتر کرد. تام به طور معمول سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی که باعث کاهش اثر وارفارین می شود، مصرف می کرد.

به دلیل ناراحتی معده، تام مصرف سبزیجات برگ سبز را قطع کرد که باعث شد وارفارین اثر قوی تری پیدا کند.

راه حل:

به جای آسپرین، تام باید برای سردرد خود تیلنول مصرف می کرد.

به جای پپتو بیسمول، او باید روز اول مایعات زیادی می نوشید و در روز دوم می توانست از Imodium بدون نسخه استفاده کند.

او باید با پزشک خود تماس می گرفت تا به او در تنظیم دوز وارفارین خود کمک کند تا زمانی که بتواند به رژیم غذایی عادی خود با سبزیجات برگ سبز بازگردد.

آنتی بیوتیک ها

شهاب به دلیل عفونت باکتریایی آنتی بیوتیک مصرف کرد. او دچار بثورات پوستی، خارش و تورم صورت شد که نیاز به مراقبت های پزشکی فوری داشت.

راه حل

قبل از مصرف هر آنتی بیوتیکی، به پزشک خود در مورد تمام داروها و مکمل های بدون نسخه ای که مصرف می کنید، و همچنین در مورد هر گونه آلرژی که دارید، اطلاع دهید.

در صورت مشاهده هر گونه عوارض جانبی، مصرف آنتی بیوتیک را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.

انسولین

خطرات: افت قند خون (هیپوگلیسمی) که می تواند منجر به سرگیجه، تشنج، از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ شود، به خصوص اگر به اندازه کافی غذا مصرف نکنید یا بیش از حد معمول ورزش کنید.

مطالعه موردی: امیلی در حالی که در تعطیلات بود، به دلیل ناراحتی معده به مدت سه روز نتوانست غذا بخورد. با این حال، او به مصرف دوز معمول انسولین خود ادامه داد. او دچار سرگیجه، از هوش رفت و سرش را به زمین کوبید. او به دلیل افت قند خون که می توانست کشنده باشد، به اورژانس منتقل شد.

راه حل

قند خون خود را به طور منظم، به خصوص زمانی که کمتر غذا می خورید یا بیشتر از حد معمول ورزش می کنید، چک کنید.

در صورت افت قند خون، آبمیوه یا قرص گلوکز بخورید.

در صورت نیاز، دوز انسولین خود را تنظیم کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان