سلولیت در زنان بسیار شایع تر از مردان است، زیرا در نحوه توزیع سلول های چربی، ماهیچه ها و بافت ها در بین مردان و زنان تفاوت وجود دارد.
به گزارش خط سلامت رسوبات چربی که بافت های زیر پوست را تحت فشار قرار می دهند، باعث ایجاد برآمدگی هایی در ظاهر پوست می شوند. پزشکان از سلولیت به عنوان پانیکولوپاتی فیبرواسکلروتیک ادماتیک (EFP) یاد می کنند.
سلولیت چرا ایجاد می شود؟
سلولیت به دلایل مختلفی اتفاق می افتد.
وراثت، ضخامت پوست، جنسیت، میزان و توزیع چربی بدن و سن بر میزان سلولیت تأثیر می گذارند. سلولیت به دلیل انقباض یا کوتاه شدن بافت فیبری که پوست را محکم می کند، ایجاد می شود. در حالی که سلولیت در زنان شایع تر از مردان است، مردان نیز ممکن است به سلولیت مبتلا شوند. مشخص شده است سلولیت با هورمون درمانی قابل درمان نیست.
عوامل خطر سلولیت چیست؟
سلولیت در زنان بیشتر از مردان است. داشتن سابقه خانوادگی سلولیت یکی دیگر از عوامل خطر است. بارداری و سبک زندگی بی تحرک خطر ابتلا به سلولیت را افزایش می دهد.
علائم و نشانه های سلولیت چیست؟
سلولیت باعث گودی پوست و ایجاد ظاهر توده ای می شود. سلولیت بیشتر در ناحیه باسن و شکم قرار دارد ولی گاهی اوقات در سینه ها و بالای بازوها یا شکم رخ می دهد.
درمان سلولیت چیست؟
بسیاری از افراد ظاهر سلولیت را دوست ندارند و ترجیح می دهند تا جایی که ممکن است پوستی صاف داشته باشند. بنابراین، مقالات زیادی در مورد سلولیت وجود دارد و همچنین درمان های زیادی برای آن ایجاد شده است، از تغییرات رژیم غذایی گرفته تا کرم های سلولیت و ...
برخی از درمانها برای سلولیت شامل موارد زیر است:
امواج صوتی (AWT)
طبق مطالعات مشخص شده است استفاده از امواج صوتی سلولیت را کاهش می دهد. این تکنیک را در مناطق آسیب دیده اعمال می کند.
لیزر، نور یا درمان با فرکانس رادیویی
محققان دستگاه های نور درمانی خاصی را تأیید کرده اند که ماساژ را با نور درمانی برای کاهش موقت ظاهر سلولیت ترکیب می کنند.
همچنین سابسیژن روشی است که شامل وارد کردن یک سوزن در زیر پوست می شود و هدفش شکستن بافت فیبری است که خوشه های سلول های چربی را جدا می کند. متخصصان مراقبت های بهداشتی سابسیژن را با دستگاهی به نام Cellfina انجام می دهند. نتایج این تکنیک می تواند تا دو سال یا بیشتر باقی بماند.
مطالعات از سایر درمان های پیشنهادی برای سلولیت کمتر پشتیبانی می کند، این روش ها شامل موارد زیر است:
متیل گزانتین ها
متیل گزانتین ها گروهی از مواد شیمیایی هستند که شامل آمینوفیلین، کافئین و تئوفیلین هستند . این مواد شیمیایی در بسیاری از کرم های سلولیت به دلیل توانایی آن ها در تجزیه ذخایر چربی وجود دارد. با این حال، کرمهای پوستی نمیتوانند غلظت مورد نیاز این مواد شیمیایی را برای مدت زمان مورد نیاز ارائه دهند.
ماساژ
دستگاههای متعددی در دسترس هستند که نواحی دچار سلولیت را ماساژ میدهند. این دستگاه ها از سیلندرهای غلتکی برای جمع آوری نواحی از پوست و ماساژ آنها در داخل محفظه استفاده می کنند. یکی از نمونههای درمان ماساژ، اندرمولوژی است، یک تکنیک فرانسوی که از اواسط دهه 1990 برای درمان سلولیت استفاده میشود. در این روش از یک وسیله الکتریکی استفاده می شود که نواحی آسیب دیده را می کشد و می فشارد. درمان با این روش معمولاً 30 تا 45 دقیقه طول میکشند و معمولاً 10 تا 12 جلسه درمان مورد نیاز است.
مطالعات در مورد اثربخشی این روش درمانی نتایج متناقضی را نشان دادهاند. افراد پس از دستیابی به اثر اولیه به درمان های نگهدارنده منظم نیاز دارند وگرنه سلولیت باز خواهد گشت.
لیپوساکشن به کمک لیزر
این روش یک درمان لیزری را به روش معمول حذف چربی لیپوساکشن اضافه می کند. مطالعات هنوز نشان نداده اند که آیا این امر یک درمان موثر سلولیت است یا خیر. لیپوساکشن خالص شامل استخراج چربی از زیر پوست است و برای سلولیت موثر نیست. لیپوساکشن ممکن است با مکیدن توده چربی که درست زیر پوست قرار دارد، ظاهر پوست را بدتر کند که نتیجه آن گودی بیشتر پوست است.
کرمهای رتینول
کرم های رتینول یا محصولات موضعی حاوی 0.3 درصد رتینول نیز ممکن است بر سلولیت تأثیر بگذارند. برخی افراد ادعا می کنند که این امر باعث کاهش ظاهر سلولیت می شود. رتینول به ضخیم شدن پوست کمک می کند و این امر بهبود سلولیت در نتیجه استفاده از این کم ها را توضیح می دهد. استفاده از محصول به مدت شش ماه یا بیشتر برای مشاهده اثر ضروری است.
کربوکسی تراپی
کربوکسی تراپی یک روش پزشکی است که در آن متخصصان مراقبت های بهداشتی گاز دی اکسید کربن (CO2) را درست زیر پوست تزریق می کنند. یک مطالعه کوچک نشان داد که این ممکن است برای درمان سلولیت مفید باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.