طالبی به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C برای سلامتی مفید است.
دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است
به گزارش خط سلامت طالبی سرشار از ویتامین A، ویتامین C، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند. آنتیاکسیدانها با هدف قرار دادن رادیکالهای آزاد، مولکولهایی که در بدن وجود دارند، در برابر آسیبهای سلولی محافظت میکنند.
این میوه به ویژه سرشار از ویتامین C است که از سلول ها محافظت می کند و از التهاب جلوگیری می کند . یک فنجان طالبی مکعبی 58.7 میلی گرم (میلی گرم) ویتامین C را فراهم می کند که 65 درصد از ارزش روزانه توصیه شده برای این ماده مغذی ضروری را پوشش می دهد.
مطالعات نشان می دهد رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو، عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و دفاع آنتی اکسیدانی بدن محافظت می کند. استرس اکسیداتیو عامل اصلی شروع و پیشرفت بیماری های رایج مانند بیماری قلبی و برخی سرطان ها در نظر گرفته می شود.
بررسی اخیر مطالعات نشان داد مصرف ویتامین C با بروز کمتر سرطانهای متعدد از جمله سرطان سینه ، سرطان معده، سرطان پانکراس، سرطان ریه و سرطان پروستات مرتبط است.
همچنین نشان داده شده است افرادی که سطوح خونی ویتامین C بالاتری دارند، دارای سطوح پایینتری از نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشگر C (CRP) هستند.
طالبی علاوه بر ویتامین C حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگری مانند پلی فنول ها مانند اسید گالیک، روتین و رنگدانه گیاهی کورستین می باشد.
طالبی و سلامت چشم
چند ترکیب گیاهی موجود در طالبی از جمله کاروتنوئیدهای بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین با محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو به سلامت چشم کمک می کند. رژیمهای غذایی سرشار از رنگدانههای کاروتنوئیدی نشان دادهاند در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (ARMD)، یک بیماری چشمی که در حال حاضر علت اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است، محافظت میکنند.
خوردن میوه های نارنجی و سبز مانند طالبی می تواند سطح کاروتنوئیدها در خون را افزایش دهد که به کاهش خطر ابتلا به ماکولا کمک می کند. یک مطالعه در سال 2022 نشان داد سطوح بالای بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین در خون با کاهش قابل توجهی خطر ابتلا به ماکولا مرتبط است.
تحقیقات نشان میدهد افزایش مصرف کلی میوه راهی مؤثر برای بهبود سلامتی است. خوردن مقدار توصیه شده میوه، که می تواند شامل طالبی باشد، می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی، چاقی و برخی سرطان ها کمک کند. توصیه می شود که بزرگسالان 1.5 تا 2 فنجان میوه در روز مصرف کنند.
ارزش غذایی طالبی
طالبی سرشار از چند ماده مغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی است که آن را به یک مکمل مغذی برای رژیم غذایی تبدیل می کند.
در اینجا تجزیه و تحلیل تغذیه برای یک وعده 1 فنجان طالبی مکعبی آمده است:
کالری: 54.4
پروتئین: 1.34 گرم (گرم)
کربوهیدرات: 13.1 گرم
فیبر : 1.44 گرم
چربی: <1 گرم
ویتامین آ : 270 میکروگرم (mcg)، 30٪ از ارزش روزانه (DV)
ویتامین ث : 58.7 میلی گرم (میلی گرم)، 65 درصد از DV
فولات: 33.6 میکروگرم، 8 درصد از DV
پتاسیم: 427 میلی گرم، 9 درصد DV
طالبی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است اما به ویژه سرشار از ویتامین C و ویتامین A است.
ویتامین C علاوه بر عملکرد به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، نقش مهمی در سلامت پوست و عملکرد سیستم ایمنی دارد . ویتامین A یکی دیگر از مواد مغذی آنتی اکسیدانی است که در طالبی یافت می شود. ویتامین A مانند ویتامین C برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است و برای رشد و نمو، ارتباطات سلولی و تولید مثل مهم است.
طالبی همچنین منبع خوبی از فولات است، نوعی ویتامین B که برای تقسیم سلولی و تنظیم هموسیستئین مورد نیاز است.یک آمینو اسید به طور طبیعی در بدن شما در مقادیر کم یافت می شود. وقتی سطح هموسیستئین خیلی بالا می رود، التهاب و استرس اکسیداتیو می تواند افزایش یابد.
حفظ سطح مطلوب فولات برای محافظت از سلامت قلب ضروری است. این ماده غذایی همچنین نقش مهمی در رشد و نمو جنین در دوران بارداری دارد.
طالبی منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که به تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، طالبی حاوی مقادیر کمی منیزیم ، آهن، ویتامین K و ویتامین B6 است.
خطرات
طالبی برای اکثر مردم به عنوان بخشی از رژیم غذایی بی خطر است. با این حال، طالبی می تواند باعث ایجاد آلرژی در برخی افراد شود که می تواند علائمی مانند تب، اسهال و گرفتگی شکم ایجاد کند. افرادی که به گرده آلرژی دارند بیشتر به طالبی حساسیت دارند.
طالبی به دلیل پوست خشن و تار مانند و محتوای اسید کم آن، ممکن است بیشتر در معرض آلودگی به سالمونلا باشد. علائم شایع شامل اسهال، استفراغ، حالت تهوع و درد شکم است . افرادی که دچار نقص ایمنی هستند در صورت مشاهده این علائم باید به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه کنند. موارد شدید سالمونلا می تواند کشنده باشد.
هنگام تهیه و نگهداری طالبی، رعایت اقدامات ایمنی غذایی بسیار مهم است. مثلا:
هنگام دست زدن و تهیه طالبی، پوست را با برس اسکراب کاملاً بشویید.
از مایع ظرفشویی برای شستن پوست طالبی استفاده کنید و قبل از برش میوه آن را کاملا بشویید.
هنگام تهیه طالبی از ظروف تمیز و تخته برش تمیز استفاده کنید.
پس از بریدن طالبی دست های خود را بشویید.
طالبی آماده را در یخچال نگهداری کنید و طالبی را که بیش از دو ساعت در دمای اتاق مانده است دور بریزید.
نکاتی برای مصرف طالبی
طالبی طعم شیرین مشخص و بافتی لطیف و آبدار دارد. این به خوبی با غذاهای شیرین و شور ترکیب می شود و معمولاً در پیش غذاها، سالادها و دسرها استفاده می شود—شما می توانید از طالبی مانند هر خربزه دیگری مانند هندوانه یا خربزه عسلی لذت ببرید .
اگرچه طالبی را بیشتر به صورت تازه میل می کنند، اما می توان آن را برشته کرد تا طعم شیرین طبیعی آن افزایش یابد.
در اینجا چند راه برای اضافه کردن طالبی به رژیم غذایی شما آورده شده است:
طالبی مکعبی یا توپی را به سالاد میوه اضافه کنید.
طالبی برش خورده را در سالادهای خوش طعم امتحان کنید تا طعمی بی نظیر داشته باشید.
نصف طالبی را با پنیر برای میان وعده پر کنید.
طالبی تازه یا منجمد را به اسموتی ها و شیک های پروتئینی اضافه کنید.
شربت خانگی را با مخلوط کردن طالبی منجمد در غذاساز درست کنید تا یکدست شود.
سعی کنید طالبی را با اضافه کردن آن به غذاهای مورد علاقه خود امتحان کنید تا میزان مصرف مواد مغذی خود را افزایش دهید.
افزودن طالبی به رژیم غذایی می تواند به افزایش مصرف آنتی اکسیدان ها کمک کند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چند بیماری از جمله دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و برخی سرطان ها کمک کند.
سعی کنید از طالبی خام یا پخته شده در غذاهایی مانند بلغور جو دوسر و سالاد میوه لذت ببرید، اما به یاد داشته باشید در هنگام کار و تهیه این میوه از تکنیک های ایمنی غذایی مناسب استفاده کنید، زیرا این میوه مستعد آلودگی به سالمونلا است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.