آجیل ها به دلیل ماندگاری بالایی که دارند، می توانند مدت زمان زیادی سالم و تازه باقی بمانند اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که مغزها با یکدیگر متفاوت هستند. ممکن است آجیل در شرایط مناسبی نگهداری نشود و یا کهنه خریداری شده باشد، به همین دلیل امکان دارد بوی نا و بدی بگیرد.
به گزارش خط سلامت افراد کمی در دنیا وجود دارند که آجیل را در برنامه ی غذایی خود قرار ندهند چراکه هم به طعم و مزه ی فوق العاده آن اطمینان دارند و هم از فواید زیادی که دارد با خبر هستند، به همین خاطر آجیل را در میان وعده ها و حتی برخی از غذاها قرار می دهند.
نحوه نگهداری از آجیل
اگر روش مناسبی را برای نگهداری از آجیل ها ندانیم قطعا باید منتظر بوی نامطبوع و حضور موجودات ریز در درون آجیل ها باشیم.
بهترین و مناسبت ترین روش برای نگهداری از آجیل و اطمینان از سالم ماندن آن، قراردادن در یخچال می باشد که باعث جلوگیری از کهنگی و آسیب دیدگی آن می شود. در زمان گرفتن بوی نامطبوع و بد آجیل باز هم می توانید آن ها را در یخچال قراردهید، ممکن است با این روش بتوانید بوی بد آجیل مونده را از بین ببرید.
راه های از بین بردن رطوبت آجیل
یکی از راه های دیگری که می توانید برای از بین بردن بوی بد آجیل انجام دهید، این است که مغزها را کمی تفت یا بو دهید. برای انجام این کار می توانید مغز هارا درون ماهیتابه قرارداده و زمان کوتاهی هم بزنید تا خوب تفت داده شوند و یا اینکه برای آسودگی از فر استفاده کنید و پس از تنظیم کردن دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت، آجیل ها را در آن قرار دهید و ده دقیقه زمان برای بو داده شدن آن ها بدهید. پس از ده دقیقه آجیل ها را کنارگذاشته و اجازه دهید تا خنک شوند، به این صورت است که می توانید بوی نامطلوب آن را از بین ببرید.
از دلایل اصلی که باید آجیل را در فضاهای خشک نگهداری کرد به این خاطر است که وقتی آجیل در معرض رطوبت هوا قرار می گیرد، باعث رطوبت گرفتن و بوی نامطبوع می شود. در کنار گرفتن بوی بد و یا کهنه بودن، مصرف آن نیز باعث مشکلات و دردهایی در ناحیه معده، سیستم گوارشی، آسم و دیگر بیماری ها می شود.
نگهداری آجیل
کپک زدن :
زمانی که آجیل در معرض رطوبت هوا قرارگرفته باشد در مدت زمان کوتاهی شروع به کپک زدن و دیده شدن موجودات ریز درون خود می کند که همین موضوع باعث به وجود آمدن بوی نامطبوعی می شود. به همین دلیل است که باید آجیل، خشکبار و میوه های خشک را از فروشگاه هایی تهیه کنید که فروش زیادی داشته و این مواد مدت زیادی درون فروشگاه باقی نمی ماند.
حشرات و موجودات ریز
علاوه بر رطوبت یکی دیگر از دلایلی که حشرات و موجودات ریز به آجیل ها حمله ور می شوند، ترکیبات مغذی موجود در آجیل ها می باشد که بهتر است برای جلوگیری از این موارد آن ها را درون یخچال قرار دهیم.
نگهداری غیر اصولی و غلط از آجیل نه تنها در طعم و مزه ی آن اثر میگذارد بلکه باعث میشود کیفیت و ماندگاری کمتری داشته باشد.
نور و اکسیژن
آجیل به دلیل چربی که درون خود دارد باعث شده نسبت به نور و اکسیژن هوا حساس شود که این موضوع نیز باعث خراب شدن آن ها و گرفتن بوی بد می شود، به همین دلیل باید از قرار دادن آجیل در معرض نور خورشید، به خصوص پشت پنجره ها خودداری کرد تا عطر و طعم آن ها تغییری پیدا نکند.
مرغوب بودن
همه به این باور معتقد هستیم که هرچقدر پول بیشتری پرداخت کنیم به همان نسبت هم کیفیت بهتری خریداری خواهیم کرد! این در مورد آجیل نیز صدق می کند. هرچقدر آجیل مورد نظرما کیفیت بهتری داشته باشد، مدت زمان بیشتری سالم می ماند. کلمه ی مرغوب به معنی مغز های درشت و قیمت های نجومی نیست، بیشتر منظور از مرغوب بودن کیفیت عالی و واقعی آجیل است که مصرف آن موجب سلامتی و لذت طعمی فوق العاده می باشد.
ترفندهای تازه نگه داشتن آجیل
سعی کنید از مکان های معتبر آجیل خریداری کنید تا از بسته بندی های مناسب آن ها، خیالی آسوده داشته و اطمینان کافی از کیفیت را دارا باشد.
مناسب ترین مکان برای نگهداری آجیل خوشمزه بخچال می باشد، بهتر است آن ها را در ظرفی در دار و یا پلاستیک های زیپ دار قرار داده و بعد درون یخچال قرار دهید تا بهترین روش را برای نگهداری انجام داده باشید.
نکته : آجیل ها را می توانید با پوست و مغز شده نگهداری کنید اما توجه داشته باشید اگر می خواهید مدت زمان طولانی تری آن ها را حفاظت کنید، بهتر است آجیل با پوست خریداری کرده تا پس از مدتی نیز سالم باقی بمانند.
برای اینکه کیفیت آجیل ها حفظ شود حواسمان به این نکته باشد که آن هارا دور از پیاز و سیر و دیگر خوراکی های بودار نگهداری کنیم چراکه آجیل ها به راحتی بوی فضای اطراف را به خود می گیرند.
آجیل بدون پوست و یا مغز شده را می توان در یخچال به مدت شش ماه بدون نگرانی از خراب شدن نگهداری کرد و در فریزر هم می توان به مدت یک سال و یا حتی بیشتر از آن محافظت کرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.