بارداری نیاز به تعادل و تنظیم هورمون ها دارد و وزن افراد بر ترشح هورمون ها تاثیر گذار است. اگر کمبود وزن دارید و قصد بارداری دارید، باید وزن بیشتری اضافه کنید.
به گزارش خط سلامت کمبود وزن بر باروری تأثیر می گذارد و احتمال باردار شدن را کاهش می دهد.
بارداری و کمبود وزن
بارداری به طور طبیعی دوره ای است که زنان در آن وزن اضافه می کنند. وقتی یک زن باردار کمبود وزن داشته باشد، برای سلامتی کودک خطراتی ایجاد می کند. در دوران بارداری، وزن یک زن به طور قابل توجهی بسته به عواملی مانند وزن قبل از بارداری، قد و سلامت کلی متفاوت می باشد. طبق توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده برای زنان باردار با یک نوزاد ، اگر قبل از بارداری وزن کم دارید، به این معنی که شاخص توده بدنی (BMI) شما کمتر از 18.5 است و باید وزن اضافه کنید.
کاهش شانس بارداری با کمبود وزن
وقتی صحبت از شانس باردار شدن می شود، وزن زن نقش مهمی ایفا می کند. در اینجا به بررسی چگونگی تأثیر کمبود وزن بر باروری پرداخته شده است:
اختلال در چرخه قاعدگی
پریودهای نامنظم، پیش بینی دقیق تخمک گذاری را دشوار می کند، که برای باردار شدن ضروری است. بدون تخمکگذاری منظم، شانس باردار شدن به میزان قابل توجهی کاهش مییابد .
عدم تعادل هورمونی
وزن کم بدن منجر به کاهش سطح استروژن می شود که برای رشد و آزادسازی تخمک های بالغ در هر چرخه قاعدگی بسیار مهم است. سطح ناکافی استروژن روند تخمک گذاری را مختل می کند و باردار شدن را سخت تر می کند.
خطر عوارض بارداری
حتی اگر بارداری اتفاق بیفتد، کمبود وزن در دوران بارداری خطر عوارضی مانند زایمان زودرس را افزایش می دهد.
کمبودهای تغذیه ای
زنان کم وزن در معرض خطر کمبودهای تغذیه ای، از جمله ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای سلامت باروری هستند. کمبود مواد مغذی با تأثیر منفی بر تولید هورمون، کیفیت تخمک و عملکرد کلی تولید مثل بر باروری تأثیر منفی می گذارد.
کمبود وزن در دوران بارداری و تاثیر آن بر جنین
کمبود وزن در دوران بارداری خوب نیست، زیرا پیامدهای مهمی هم برای مادر و هم برای جنین دارد و بر جنبه های مختلف سلامتی و رشد تأثیر می گذارد.
وزن کم هنگام تولد
نوزادانی که از مادران کم وزن به دنیا می آیند بیشتر در معرض خطر تولد با وزن کم هستند که با عوارض مختلف سلامتی همراه است. نوزادان با وزن کم هنگام تولد ممکن است در تنظیم دما، تغذیه و عملکرد سیستم ایمنی دچار مشکلاتی شوند که احتمال بستری شدن در بیمارستان و مشکلات سلامتی طولانی مدت را افزایش می دهد.
زایمان زودرس
زنان باردار کم وزن بیشتر مستعد زایمان زودرس، قبل از اتمام دوره کامل بارداری (هفته 37) هستند. زایمان زودرس خطر عوارضی مانند سندرم دیسترس تنفسی، یرقان و عفونت ها را افزایش می دهد، زیرا اندام های کودک به طور کامل برای عملکرد خارج از رحم رشد نکرده است.
سیستم ایمنی ضعیف
زنان باردار کم وزن عملکرد سیستم ایمنی بدن را به خطر می اندازند که بر رشد سیستم ایمنی کودک تأثیر می گذارد. نوزادانی که از مادران کم وزن به دنیا می آیند سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در دوران کودکی بیشتر مستعد ابتلا به عفونت ها و بیماری ها می شوند.
کمبودهای تغذیه ای
سوء تغذیه مادر در دوران بارداری منجر به تامین ناکافی مواد مغذی برای جنین در حال رشد می شود. کمبودهای تغذیه ای در رحم سلامت کلی نوزاد را مختل می کند و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند کم خونی، رشد ضعیف استخوان ها و اختلال عملکرد اندام ها را افزایش دهد.
توصیه هایی برای زنان کم وزن برای افزایش وزن در بارداری
زنان کم وزنی که برای بارداری آماده می شوند باید روی اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی برای حمایت از افزایش وزن سالم تمرکز کنند . این به معنای افزایش مصرف کالری با گنجاندن غذاهای سالم و پر کالری مانند آجیل، دانهها، آووکادو، چربیهای سالم، پروتئینهای بدون چربی، غلات کامل و محصولات لبنی در وعدههای غذایی آن هاست.
مصرف وعده های غذایی مکرر و کوچکتر در طول روز نیز به افزایش کالری دریافتی کمک می کند. برای رشد جنین، غذاهای غنی از مواد مغذی و غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری را در اولویت قرار دهید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.