تقویت سلامتی به وسیله فاکتورهای متفاوتی اعم از داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش گرفته تا تغییر سبک زندگی و کمک به سلامت روان میسر می شود.
به گزارش خط سلامت مصرف برخی دانه ها باعث تقویت سلامتی در افراد می شود.
تقویت سلامتی با مصرف دانه ها
تقویت سلامتی و سیستم ایمنی به وسیله مصرف مواد غذایی سالم از دیرباز تا کنون مورد توجه افراد بوده است. دانه ها از زمان های قدیم به عنوان یک منبع غذایی مهم بوده اند. دانهها مانند تخم کدو و دانه چیا سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی هستند و مصرف آنها با فواید سلامتی مختلفی مرتبط است.
افزودن دانه ها به رژیم غذایی کمک می کند نیازهای غذایی روزانه خود را تامین کنید و خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی و برخی سرطان ها را کاهش می دهد.
در اینجا شش مورد از سالم ترین دانه هایی که می توانید بخورید آورده شده است.
دانه کدو تنبل
دانه های کدو تنبل یا پپیتاس، دانه های خوراکی استخراج شده از کدو تنبل هستند. دانههای کدو تنبل طعم آجیلی و بهطور نامحسوسی شیرین دارند و معمولاً بهعنوان میانوعده برشته میشوند و به وعده هایی مانند سالادها اضافه میشوند. آن ها منبع عالی پروتئین گیاهی و مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، مس، روی و آهن هستند.
دانه های کدو تنبل کربوهیدرات کمی دارند و در عین حال پروتئین گیاهی و چربی های مفید بالایی برای قلب دارند، و برای کسانی که از الگوهای غذایی گیاهی یا کم کربوهیدرات پیروی می کنند، انتخاب خوبی است.
دانه شاهدانه
دانه شاهدانه یکی از مغذیترین دانههایی است که میتوانید بخورید، پروتئین، چربیهای سالم، فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری از جمله منیزیم، B6 و روی را فراهم میکند. دانه های شاهدانه به ویژه برای سلامت مغز مفید می باشند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای عملکرد مطلوب مغز و تنظیم استرس هستند، مانند پروتئین، چربی و منیزیم. منیزیم نقش مهمی در پاسخ استرس بدن ایفا می کند و مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور مکرر استرس دارند در مقایسه با افرادی که به طور معمول استرس ندارند سطح منیزیم خون پایین تری دارند.
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان میدهند که افرادی که سطح منیزیم خونشان پایینتر است، احتمال بیشتری دارد که شرایط سلامت روانی مانند افسردگی ، اختلال استرس پس از سانحه و اضطراب را تجربه کنند .
افزایش مصرف غذاهای غنی از منیزیم، مانند دانه های شاهدانه، می تواند به افزایش سطح منیزیم و حمایت از سلامت روان کمک کند.
دانه چیا
دانه های چیا دانه های گیاه مریم گلی (Salvia hispanica L.) هستند. دانه چیا منبع بسیار خوبی از چندین ماده معدنی مانند منیزیم، منگنز و سلنیوم است و همچنین دارای فیبر فوق العاده بالایی هستند.
غذاهای پر فیبر مانند دانه های چیا از سیستم گوارش حمایت می کنند و می توانند به شما در حفظ سطح سالم چربی های خون مانند کلسترول و تری گلیسیرید کمک کنند. دانه چیا سرشار از فیبر محلول است که باعث کاهش جذب کلسترول در دستگاه گوارش و افزایش دفع آن می شود.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند افزودن دانه چیا به رژیم غذایی به کاهش سطح فشار خون و قند خون کمک می کند.
دانه کنجد
دانههای کنجد از گیاه Sesamum indicum L. گرفته میشود که بیش از 5000 سال است که کشت میشود. کنجد علاوه بر استفاده برای تهیه روغن کنجد و محصولات کنجد مانند تاهینی، در غذاهایی مانند دسر، نان، کراکر و غذاهای گوشتی نیز استفاده می شود.
دانه های کنجد مقدار قابل توجهی از مواد مغذی را فراهم می کنند، حتی اگر کم مصرف شوند. دو قاشق غذاخوری دانه کنجد بیش از 10 درصد از نیاز روزانه شما به کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، سلنیوم، تیامین و روی را پوشش میدهد و دانههای کنجد را به گزینهای عالی برای افزایش دریافت مواد مغذی تبدیل میکند.
دانههای کنجد همچنین دارای ترکیبات گیاهی محافظتکننده مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، لیگنانها و پلیفنولها هستند و تحقیقات نشان میدهد که خوردن دانههای کنجد به افزایش سطح آنتیاکسیدانی خون و کاهش نشانگرهای التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می کند.
دانه کتان
کتان (Linum usitatissimum L.) یک گیاه گلدار است که دانههای بسیار مغذی تولید میکند که از چندین جهت برای سلامتی مفید می باشد.دانههای کتان سرشار از ویتامینها و مواد معدنی از جمله مس، منیزیم و سلنیوم هستند.
این دانه ها همچنین منبع خوبی از فیبر هستند که از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کند. نشان داده شده است که دانه کتان یک درمان طبیعی موثر برای یبوست است که با تشویق رشد باکتریهای پروبیوتیک مفید، از سلامت روده حمایت می کند .
علاوه بر تشویق حرکات روده سالم و یک میکروبیوم متعادل، افزودن دانههای کتان با فیبر بالا به رژیم غذایی شما میتواند تنظیم قند خون را نیز بهبود بخشد و عوامل خطر بیماری قلبی مانند سطح کلسترول بالا را کاهش دهد.
یک مطالعه در سال 2022 که شامل 19 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 بود همچنین نشان داد که مصرف 15 گرم بذر کتان قبل از صبحانه قند خون بعد از غذا را 17 درصد در مقایسه با صبحانه شاهد کاهش می دهد.
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان یک میان وعده محبوب است که میل می شود. این دانه ها سرشار از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین E ، سلنیوم و چربی های سالم هستند .
تخمه آفتابگردان منبع خوبی از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است، اما به خصوص سرشار از ویتامین E، مس و سلنیوم است که همگی نقش مهمی در سلامت دارند.
دانههای آفتابگردان علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی، منبعی از فیبر و پروتئین گیاهی هستند که هر دو به شما کمک می کنند بعد از غذا احساس سیری کنید .
خطرات بالقوه خوردن دانه ها
دانه ها یک انتخاب سالم و بی خطر برای اکثر مردم هستند، اما کسانی که به دانه ها حساسیت دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند.
علاوه بر این، افرادی که عادت به خوردن غذاهای غنی از فیبر ندارند، ممکن است پس از مصرف غذاهای فیبری مانند دانه ها دچار نفخ و گاز معده شوند.
اگر رژیم غذایی شما در حال حاضر فیبر کمی دارد، توصیه می شود به آرامی مصرف غذاهای غنی از فیبر را افزایش دهید تا خطر عوارض گوارشی را کاهش دهید.
نه تنها خوردن دانه ها می تواند به شما کمک کند نیازهای غذایی روزانه خود را برآورده کنید، بلکه مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از دانه عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول را کاهش می دهد، از سلامت گوارش حمایت می کند و کنترل قند خون را بهبود می بخشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.