کم بینایی یک عارضه شایع است. آمارها نشان داده است 182 میلیون آمریکایی برای اصلاح بینایی خود از عینک یا لنز استفاده می کنند. بیماری های چشمی یا آسیب مغزی، از جمله علل کم بینایی هستند.
به گزارش خط سلامت متخصصان می گویند: همه افراد در معرض خطر کم بینایی هستند، اما با افزایش سن خطر ابتلا به آن به شدت افزایش می یابد.
کم بینایی و علایم آن
کم بینایی با برخی علایم همراه است.این علایم عبارتند از:
تاری دید
کاهش میدان بینایی (کم بینایی محیطی)
مشکل دید در شب
محدوده کم بینایی
کم بینایی بسته به شدت آن در محدوده های مختلفی قرار می گیرد:
20/30 تا 20/60: کم بینایی خفیف
20/70 تا 20/160: کم بینایی متوسط
20/200 : کم بینایی شدید. کم بینایی شدید در برخی کشورها، به عنوان نابینا در نظر گرفته می شود.
مقابله با کم بینایی
کم بینایی فعالیت های روزمره را دشوار می کند، با این حال مشخص شده است در صورت ابتلا به کم بینایی رعایت برخی نکات به محافظت از بینایی و بهبود عملکرد کمک می کند:
معاینه جامع چشم
هر یک یا دو سال یک بار، یک معاینه جامع چشم انجام دهید. متخصصان اعلام کرده اند شایع ترین علل کم بینایی در ایالات متحده دژنراسیون ماکولا وابسته به سن ( شایع ترین علت نابینایی در افراد مسن)، رتینوپاتی دیابتی( آسیب به شبکیه چشم در نتیجه غافزایش قند خون) و گلوکوم است. تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری ها جلوی از دست دادن بینایی را می گیرد.
تهیه عینک و لنزهای طبی جدید
حتما عینک یا لنزهای تماسی خود را به روز نگه دارید، به این معنا که با مراجعه به پزشک نمره چشم خود را بسنجید و در صورت لزوم عینک جدید( مطابق با چشم خود) بگیرید.
استفاده از ذره بین
از یک ذره بین دستی استفاده کنید یا ذره بین ها را به عینک خود وصل کنید
افزایش کنتراست
برای افزایش وضح رنگ ها روش های مختلفی وجود دارد. مثلا می توانید شیر را در یک لیوان تیره یا قهوه را در یک لیوان سفید بریزید.
استفاده از برچسب
وضوح دکمه های روی لوازم و ابزار را با برچسب های رنگی افزایش دهید.
همچنین می توانید متن و تصاویر را در رایانه، تبلت و گوشی های هوشمند بزرگ کنید و از صفحه خوان برای خواندن متن با صدای بلند استفاده کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.