9 علت پوکی استخوان را بشناسید/ 200 میلیون نفر در دنیا مبتلا هستند

خط سلامت: پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است که بی‌صدا استخوان‌ها را ضعیف می‌کند و فرد را مستعد شکستگی استخوان‌ها می‌کند. پوکی استخوان،استخوان ها را ضعیف و شکننده می کنند، به طوری که برای شکستن آن ها فقط خم شدن یا سرفه لازم است.

9 علت پوکی استخوان را بشناسید/ 200 میلیون نفر در دنیا مبتلا هستند

پوکی استخوان یک بیماری نسبتا شایع است. طبق گزارش سال 2017 مجله اروپایی روماتولوژی، بیش از 200 میلیون نفر از پوکی استخوان رنج می برند. این مطالعه نشان می دهد از هر 3 زن، 1 نفر و از هر 5 مرد بالای 50 سال، 1 نفر از این بیماری رنج می برند.

به گزارش خط سلامت پوکی استخوان علل مختلفی دارد.

پوکی استخوان

پوکی استخوان همه استخوان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.  اما شایع ترین مناطق آسیب دیده شامل لگن، مچ دست یا ستون فقرات می باشد. پوکی استخوان در مردان مسن شایع تر است و زنانی که در دوران یائسگی قرار دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند. پوکی استخوان عمدتاً تحت تأثیر تغییرات هورمونی، عوامل ژنتیکی و انتخاب سبک زندگی است. عوامل دیگری مانند کاهش سطح استروژن در زنان یائسه نیز می تواند به تحلیل استخوان کمک کند.

علل پوکی استخوان

پوکی استخوان توسط عوامل مختلفی ایجاد می شود و اغلب از ترکیبی از تأثیرات ژنتیکی، هورمونی و سبک زندگی ناشی می شود. در اینجا به دلایل پوکی استخوان اشاره شده است:

سن: با افزایش سن، از دست دادن استخوان با سرعت بیشتری رخ می دهد و رشد مجدد استخوان کاهش می یابد. بنابراین با افزایش سن، استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند و فرد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرد.

تغییرات هورمونی: کاهش سطح استروژن در زنان و کاهش سطح تستوسترون نیز می تواند خطر از دست دادن استخوان را افزایش دهد که منجر به پوکی استخوان می شود.

ژنتیک: سابقه خانوادگی پوکی استخوان منجر به خطر ابتلا به این بیماری استخوانی می شود.

کمبودهای تغذیه ای: مصرف ناکافی کلسیم، ویتامین D و سایر مواد معدنی ضروری مورد نیاز برای سلامت استخوان منجر به ایجاد پوکی استخوان می شود.

فقدان فعالیت بدنی: اصلاً ورزش نکردن یا سبک زندگی بی تحرک نیز به تحلیل استخوان کمک می کند، بنابراین خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.

برخی شرایط پزشکی: مشکلاتی مانند آرتریت روماتوئید، پرکاری تیروئید، اختلالات گوارشی، بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده نیز منجر به پوکی استخوان می شود.

مصرف الکل: افرادی که الکل مصرف می کنند در معرض خطر ابتلا به این بیماری استخوانی می باشند.

سیگار کشیدن: دود تنباکو با از دست دادن استخوان نیز مرتبط است که در نهایت منجر به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی می شود.

وزن کم: کم وزن بودن یا داشتن BMI پایین یک عامل خطر برای پوکی استخوان است.

تشخیص به موقع  پوکی استخوان بسیار مهم است زیرا پوکی استخوان اغلب تا زمانی که شکستگی رخ ندهد بدون علامت است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است. 

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان