بارداری یکی از حساس ترین مراحل زندگی زنان است. مشخص شده است اجتناب از خوردن برخی مواد غذایی در دوران بارداری، خصوصا 3 ماهه اول بارداری، به حفظ سلامت جنین کمک می کند.
به گزارش خط سلامت در سه ماهه اول بارداری، باید از خوردن برخی مواد غذایی خاص اجتناب کرد.
بارداری و اجتناب از خوردن برخی غذاها
بارداری سالم مستلزم توجه به رژیم غذایی است.
پژوهش ها نشان داده است اجتناب از خوردن برخی مواد غذایی در دوران بارداری، خصوصا 3 ماهه اول، ضروری است. در ادامه این مواد غذایی ممنوعه را توضیح می دهیم:
غذاهای دریایی حاوی جیوه
خوردن ماهی با سطوح بالای جیوه باعث مسمومیت می شود، همچنین جیوه به جنین منتقل می شود.
جیوه فلزی است که رشد کودک را به تاخیر می اندازد، باعث آسیب مغزی می شود و بر شنوایی و بینایی تاثیر منفی می گذارد.
غذاهای دریایی و گوشت خام یا نیم پز
غذاهای خام حاوی باکتری های مضری هستند که باعث عفونت و مسمومیت غذایی می شوند. خوردن غذاهای دریایی و گوشت نیم پز خطر ابتلا به عفونت توکسوپلاسموز، سالمونلا یا لیستریا را افزایش می دهد. در دوران بارداری از خوردن این غذاها خودداری کنید:
غذاهای دریایی دودی
گوشت خام طمع دار شده
سوشی
تخم مرغ خام یا نیم پز
تخم مرغ خام یا نیم پز حاوی سالمونلا است. سعی کنید از خوردن غذاهای حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز اجتناب کنید. سایر مواد غذایی که لازم است در دوران بارداری از خوردن آن ها اجتناب کنید، عبارت است از:
خمیر کیک خام
املت های نیم پز
سس مایونز با تخم مرغ
شیر غیر پاستوریزه و سایر محصولات لبنی
شیر غیر پاستوریزه و محصولات لبنی مانند پنیر حاوی باکتری هایی مانند لیستریا هستند. مصرف شیر غیر پاستوریزه باعث مسمومیت غذایی مانند لیستریوز می شود. این مسمومیت غذایی خطر سقط جنین یا مرده زایی را به دنبال دارد.
جوانه خام
جوانههای خام حاوی باکتریهایی است که شستن آنها دشوار است. برای جلوگیری از هر گونه عفونت، از مصرف جوانه های خام اجتناب کنید. یونجه، ماش، تربچه و شبدر از جمله این جوانه ها هستند.
سبزیجات یا میوه های شسته نشده
سبزی ها و میوه ها جزء ضروری رژیم غذایی زنان باردار هستند.
با این حال سبزیجات و میوه های شسته نشده حاوی کثیفی و میکروب هایی مانند توکسوپلاسموز هستند که به جنین آسیب می سانند.
همچنین از خوردن سالادهای از پیش بسته بندی شده، اجتناب کند چراکه ممکن است به لیستریا آلوده باشند.
کافئین اضافی
اگرچه مصرف متوسط کافئین در دوران بارداری مجاز است، مصرف زیاد کافئین بر رشد کودک شما تأثیر می گذارد. تحقیقات نشان داده است کافئین بیش از حد خطر سقط جنین را در سه ماهه اول افزایش می دهد.
ویتامین A اضافی
در سه ماهه اول بارداری لازم است زنان از مصرف مکمل های ویتامین A خودداری کنند. دوز بالای ویتامین A برای کودک سمی است و باعث نقص مادرزادی می شود. از آنجا که کبد جنین هنوز رشد نکرده است و نمی تواند مقدار زیادی ویتامین A را تجزیه کند، مصرف مکمل های حاوی این ویتامین در دوران بارداری ممنوع است.
همچنین مصرف آجیل ( در صورت بروز حساسیت)، دمنوش های گیاهی و شیرین و آب میوه های غیر پاستوریزه توصیه نمی شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.