متخصصان می گویند شیر سویا نخورید + خطر سرطان را بالا می برد

خط سلامت: سویا منبع خوبی از پروتئین کم چرب و گیاهی است. سویا فاقد کلسترول است و چربی اشباع کمتری نسبت به شیر گاو دارد.

متخصصان می گویند شیر سویا نخورید + خطر سرطان را بالا می برد

سویا نسبت به شیر گاو کلسیم کمتری دارد. طرفداران شیر سویا آن را به عنوان یک منبع طبیعی و گیاهی پروتئین معرفی می کنند و به تحقیقاتی اشاره می کنند که نشان می دهد شیر سویا LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) یا کلسترول "بد" را در بدن کاهش می دهد و در نتیجه خطر ابتلا به قلب را کاهش می دهد.

به گزارش خط سلامت سویا یک ماده غذایی بحث برانگیز است، چراکه شواهد علمی در خصوص فواید این ماده غذایی ضد و نقیض است.

سویا یا شیر گاو؟

سویا یک ماده غذایی حاوی فیتواستروژن است.

از طرف دیگر شیر گاو نسبت به سویای طبیعی کلسیم بیشتری دارد. کلسیم به استخوان سازی کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. شیر گاو حاوی ویتامین های بیشتری مانند ویتامین B12 و ویتامین D است. با این حال، این روزها، شیر سویای تجاری اغلب غنی شده است تا کلسیم و مواد مغذی مشابه شیر گاو داشته باشد. در عین حال، شیر گاو در حال حاضر در نسخه های کم چرب موجود است و گاهی اوقات چربی اشباع کمتری نسبت به شیر سویا تجاری دارد .

تفاوت شیر سویا و شیر گاو

هم شیر سویای غنی شده با کلسیم و هم شیر کم چرب منابع خوبی از پروتئین و کلسیم هستند. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد محصولات سویا، همراه با رژیم غذایی کم چربی،  به کاهش سطح کلسترول و در نتیجه کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کنند.

سویا و بیماری نقرس

بسیاری از مردم فکر می کنند که اگر از نقرس رنج می برند، نباید سویا بخورند.

نقرس به دلیل اسید اوریک بیش از حد در خون است که باعث ایجاد رسوبات کریستالی در مفاصل می شود و التهاب و درد را به دنبال دارد. اسید اوریک از پورین گرفته می شود که در غذاهای حاوی پروتئین مانند سویا یافت می شود.

اگر از نقرس رنج می برید و اضافه وزن دارید، کاهش وزن بسیار مهم است. مایعات کافی بنوشید و از خوردن وعده های غذایی بزرگ خودداری کنید. در مورد غذا، باید از غذاهای چرب و غذاهای حاوی پورین زیاد خودداری کنید. 

سویا  و سرطان

بیماران مبتلا به سرطان به طور کلی نیاز به یک رژیم غذایی سرشار از  پروتئین دارند. هم سویا و هم محصولات لبنی منابع خوبی از پروتئین هستند و باید برای بیمارانی که تحت درمان سرطان است مفید باشند.

برخی از مردم فکر می کنند سویا و لبنیات با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند. با این حال، هیچ مدرک علمی قوی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.

اگرچه محصولات لبنی حاوی هورمون هستند، اما مقدار ارائه شده در مقایسه با هورمون های تولید شده در بدن انسان بسیار کم است. شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد هورمون های موجود در لبنیات باعث سرطان می شوند. به طور متوسط ​​2 تا 3 وعده لبنیات در روز به افزایش دریافت کلی پروتئین در بیماران سرطانی کمک می کند

سویا و سرطان سینه

ایزوفلاون ها، یک فیتواستروژن موجود در سویا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است، با این حال مقدار ایزوفلاون موجود در سویا به اندازه ای نیست که منجر به سرطان سینه شود. مصرف متوسط ​​1 تا 2 وعده سویا و فرآورده های سویا در روز برای بیماران سرطانی بی خطر در نظر گرفته می شود. با توجه به شواهد قانع کننده ( اگرچه  محدود هستند) در مورد تأثیر  سویا و محصولات آن بر خطر ابتلا به سرطان سینه، باید از مصرف مکمل های سویا غلیظ در همه اشکال خودداری شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است. 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان