نقرس اغلب با یک درد ناگهانی و ضربان دار در مفصل آسیب دیده شروع می شود.
به گزارش خط سلامت نقرس نوعی آرتریت است که باعث درد، حساسیت، قرمزی، گرمی و تورم مفاصل ناگهانی و شدید می شود. این شایع ترین نوع آرتریت التهابی در مردان بالای 40 سال است. زنان معمولاً تا بعد از یائسگی از نقرس محافظت می شوند.
نقرس و علل آن
نقرس نتیجه رسوب کریستال های سوزنی مانند اسید اوریک در فضاهای مفصلی است. اسید اوریک، ماده ای که از تجزیه پورین ها در بدن به وجود می آید، معمولاً در خون حل می شود و از طریق کلیه ها به ادرار می رود.
در افراد مبتلا به نقرس، سطح اسید اوریک در خون افزایش می یابد. این هیپراوریسمی نامیده می شود و می تواند به دلیل افزایش تولید اسید اوریک باشد، به عنوان مثال به دلیل مصرف غذاهای غنی از پورین، یا کاهش دفع اسید اوریک از کلیه و اختلال کلیوی صورت می گیرد.
علائم نقرس
حمله اغلب بسیار ناگهانی و با حداکثر شدت درد در عرض چند ساعت رخ می دهد. مفصل درگیر می تواند بسیار دردناک باشد و اغلب متورم، گرم و قرمز است.
این پیشرفت سریع درد مفاصل ویژگی است که نقرس را از اکثر اشکال دیگر آرتریت متمایز می کند. شایع ترین مفصلی که درگیر می شود اولین مفصل انگشت شست پا است. مفاصل دیگری که ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند مفاصل زانو، مچ پا، پا، دست، مچ دست و آرنج هستند. شانه، مفاصل ران و ستون فقرات به ندرت درگیر می شوند.
عوامل خطر ابتلا به نقرس
هیپراوریسمی
اکثر افراد مبتلا به نقرس هیپراوریسمی دارند، اگرچه همه افراد مبتلا به هایپراوریسمی نقرس ندارند.
اضافه وزن
مصرف زیاد غذا باعث افزایش تولید اسید اوریک در بدن می شود.
مصرف الکل
الکل در دفع اسید اوریک از بدن اختلال ایجاد می کند.
مواد غذایی با محتوای پورین بالا
استفاده از برخی داروها مانند:
دیورتیک ها
سالیسیلات ها
سیکلوسپورین
نیاسین
لوودوپا
شروع درمان کاهش اسید اوریک
رژیم غذایی تصادفی
ترومای مفصلی
جراحی یا بیماری شدید و ناگهانی
ژن ها. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.