بیماری قلبی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهند به خصوص اگر در سنین پایین ایجاد شوند.
به گزارش خط سلامت در زیر تحقیقاتی که میزان ارتباط بیماری های قلبی و زوال عقل را مورد بررسی قرار داده است، ارائه شده است.
تحقیقات جدید نشان می دهد بیماری قلبی قبل از 45 سالگی خطر زوال عقل را تا 36 درصد افزایش می دهد.
این تحقیق که در ژورنال انجمن قلب آمریکا در 29 نوامبر 2023 منتشر شد، ارتباطی را با افزایش خطر زوال عقل به دنبال بیماری قلبی زود رس نشان می دهد. تشخیص بیماری قلبی ارتباطی با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل عروقی (زوال عقل ناشی از مشکلات در جریان خون به مغز) نشان داد.
در این مطالعه 432667 شرکت کننده وجود داشت که از میان آنها 5876 مورد زوال عقل، 2540 مورد بیماری آلزایمر و 1220 مورد زوال عقل عروقی طی 13 سال پیگیری گزارش شد.
از طریق این داده ها، محققان متوجه ارتباط بین زوال عقل و خطر آلزایمر با افرادی که بیماری قلبی را مدیریت می کنند، شدند.
این مطالعه نشان داد شرکت کنندگان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب قبل از 45 سالگی، 36 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل، 13 درصد افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و 78 درصد بیشتر خطر ابتلا به زوال عقل عروقی داشتند. خطر ابتلا به زوال عقل در زمانی که شرکت کننده به بیماری قلبی زود رس مبتلا بود، بیشتر بود.
تحقیقات اخیر دیگری وجود دارد که ارتباط بین خطر زوال عقل و ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت را در مراحل اولیه زندگی نشان می دهد. مطالعه ای که در ماه مه 2023 در مجله مدیریت سلامت جمعیت منتشر شد نشان می دهد تشخیص دیابت نوع 2 قبل از 60 سالگی خطر زوال عقل را تا 300 درصد افزایش می دهد.
یک راه مهم برای ترویج عادات سالم، گنجاندن غذاهای سالم برای قلب و غذاهای سالم برای مغز در الگوی غذایی است. غذاهایی مانند سبزیجات برگ دار، ماهی، آجیل و انواع توت ها هم برای ذهن و هم برای قلب عالی هستند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.