راههای مقابله با این عفونت فرصت طلب + مراحل بیماری و درمان

خط سلامت: ایدز HIV یکی از بیماری های عفونی است که از طریق خون وارد بدن می شود و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند.

راههای مقابله با این عفونت فرصت طلب  + مراحل بیماری و درمان

راه های انتقال بیماری ایدز HIV وجود دارد و به علت درمان نداشتن آن، لازم است افراد مبتلا به ایدز HIV پیشگیری های لازم را برای عدم انتقال آن رعایت کنند.

به گزارش خط سلامت بیماری ایدز HIV دارای مراحل مختلفی است که علائم و درمان آن در هر مرحله متفاوت است. 

بیماری  ایدز HIV

عفونت ایدز HIV در سه مرحله اتفاق می افتد. بدون درمان، با گذشت زمان بدتر می شود و در نهایت بر سیستم ایمنی غلبه می کند. علائم به مرحله بیماری بستگی دارد.

تنها راه مطمئن شدن وجود ایدز HIV انجام آزمایش است. اگرچه این ویروس علائمی ایجاد می کند، اما آنها راه قابل اعتمادی برای تشخیص اینکه فرد آلوده شده نیست. در واقع، برخی افراد هیچ علامتی نخواهند داشت. 

برخی از افراد 1 تا 4 هفته پس از اولین عفونت متوجه علائم آنفولانزا می شوند. اینها اغلب فقط یک یا دو هفته طول می کشد. این مرحله اول عفونت حاد یا اولیه ایدز HIV نامیده می شود. سپس، 10 سال یا بیشتر بدون علائم می مانند. این عفونت بدون علامت ایدز HIV نامیده می شود. حتی اگر احساس خوبی دارند، اما ویروس در بدن آنها فعال است و هنوز هم می توانند آن را به شخص دیگری بدهند.

هنگامی که ایدز HIV به سیستم ایمنی بدن آسیب جدی وارد می کند، در معرض خطر بیماری هایی هستند که یک بدن سالم می تواند با آنها مبارزه کند. در این مرحله، عفونت علامت دار ایدز HIV، متوجه مشکلات ناشی از این عفونت "فرصت طلب" می شوند.

مرحله اول: علائم عفونت حاد ایدز HIV

اکثر مردم بلافاصله نمی دانند چه زمانی به ایدز HIV آلوده شده اند. اما طی 2 تا 4 هفته پس از ابتلا به ویروس علائمی دارند. این زمانی است که سیستم ایمنی بدن به مبارزه می پردازد. این سندرم حاد رتروویروسی یا عفونت اولیه ایدز HIV نامیده می شود.

علائم مرحله اول ایدز HIV

علائم مشابه علائم سایر بیماری های ویروسی است و اغلب با آنفولانزا مقایسه می شود. آنها معمولاً یک یا دو هفته طول می کشند و سپس از بین می روند. علائم اولیه HIV عبارتند از:

سردرد

خستگی

ماهیچه های دردناک

گلو درد

تورم غدد لنفاوی

بثورات قرمزی که معمولاً روی تنه شما خارش ندارد

تب

زخم در دهان، مری، مقعد یا اندام تناسلی

اگر علائمی از این قبیل دارند و در 2 تا 6 هفته گذشته با فردی مبتلا به ایدز HIV تماس داشته اند، به پزشک مراجعه کنند و آزمایش HIV انجام دهند. اگر علائمی ندارند اما هنوز فکر می کنند ممکن است با ویروس تماس داشته باشند، آزمایش دهند.

آزمایش اولیه به دو دلیل مهم است. اول، در این مرحله، سطح ایدز HIV در خون و مایعات بدن بسیار بالاست. این امر به ویژه آن را مسری می کند. دوم، شروع درمان در اسرع وقت به تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم کمک می کند.

داروهای ایدز HIV

ترکیبی از داروها (به نام داروهای HIV، درمان ضد رتروویروسی یا ART) به مبارزه با ایدز HIV، حفظ سلامت سیستم ایمنی و جلوگیری از انتشار ویروس کمک می کند. اگر این داروها را مصرف می کنند و  عادات سالمی دارند، احتمالاً عفونت HIV بدتر نمی شود.

مرحله دوم ایدز HIV: علائم تاخیر بالینی

پس از اینکه سیستم ایمنی در نبرد با ایدز HIV شکست خورد، علائم شبیه آنفولانزا از بین خواهند رفت. اما درون بدن اتفاقات زیادی می افتد. پزشکان این دوره را دوره بدون علامت یا عفونت مزمن ایدز HIV می نامند.

در بدن، سلول هایی به نام سلول های CD4 T پاسخ سیستم ایمنی را هماهنگ می کنند. در طول این مرحله، ایدز HIV درمان نشده سلول های CD4 و سیستم ایمنی بدن را از بین می برد. پزشک با آزمایش خون تعداد سلول ها را بررسی می کند. بدون درمان، تعداد سلول‌های CD4 کاهش می‌یابد و احتمال ابتلا به سایر عفونت‌ها بیشتر می‌ شود.

مرحله سوم ایدز HIV

این مرحله پیشرفته عفونت ایدز HIV است. این زمانی است که تعداد سلول های CD4 T به زیر 200 می رسد و سیستم ایمنی بدن به شدت آسیب می بیند. افراد در این مرحله به یک عفونت فرصت طلب مبتلا می شوند، بیماری که بیشتر اتفاق می افتد و در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بدتر است. برخی از این موارد، مانند  سارکوم کاپوزی  (نوعی سرطان پوست) و پنوموسیستیس پنومونی (بیماری ریوی) به عنوان "بیماری های تعریف کننده ایدز" در نظر گرفته می شوند.

برخی از علائم ایدز HIV

مدام خسته بودن

غدد لنفاوی متورم در گردن یا کشاله ران 

تبی که بیش از 10 روز طول بکشد

عرق شبانه

کاهش وزن بدون دلیل واضح

لکه های ارغوانی روی پوست که از بین نمی روند

تنگی نفس

اسهال شدید و طولانی مدت

عفونت های مخمری در دهان، گلو یا واژن

کبودی یا خونریزی بدون دلیل

علائم عصبی مانند از دست دادن حافظه، گیجی، مشکلات تعادل، تغییرات رفتاری، تشنج و تغییرات بینایی

افراد مبتلا به ایدز که دارو مصرف نمی کنند حدود 3 سال یا کمتر در صورت ابتلا به عفونت دیگری زندگی می کنند. اما ایدز HIV هنوز در این مرحله قابل درمان است. اگر داروهای ایدز HIV را شروع کنند، آنها را ادامه دهند، توصیه های پزشک خود را دنبال کنند و عادات سالم خود را حفظ کنند، می توانند مدت طولانی زندگی کنند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان