ورزش ازطریق تحریک رشد ارتباطات جدید بین سلول های عصبی در بسیاری از مناطق مهم مغز موجب تقویت انعطاف پذیری مغز می شود.
اثرات شبه ضد افسردگی مرتبط با سرخوشی دویدن با کاهش در هورمون های استرس همراه است.
به گزارش خط سلامت ورزش کردن موجب بهبود سلامت روان شده و برای هر فرد در هر دوره سنی ضروری است.
ورزش و تقویت حافظه
بخشی از مغز که بهشدت دربرابر ورزش های هوازی واکنش نشان می دهد، هیپوکامپ نامیده میشود. از آنجا که هیپوکامپ مرکز سیستم حافظه و یادگیری در مغز است، این یافته ها اثرات تقویت حافظه را بر اثر ورزش توضیح می دهد.
ورزش و تمرکز
ورزش به حفظ تمرکز طولانی روی انجام یک کار کمک می کند. وقتی مطالب درسی در فواصل بین تمرینات ورزشی ارائه شود، موجب بهبود مدت زمان توجه در دانشجویان می شود.
ورزش و بهبود سلامت روان
حس شادی و شفافیت ذهنی اغلب پس از ورزش پیش می آید. ورزش به عنوان راهی برای غلبه بر افسردگی است و نشان می دهد ورزش های هوازی و سنگین دارای تاثیر متوسطی روی درمان علائم افسردگی هستند. ورزش به اندازه داروهای ضد افسردگی و درمان های روانشناختی مؤثر است.
ورزش و تقویت خلاقیت
قدم زدن موجب تقویت خلاقیت می شود. قدم زدن روی تردمیل یا در فضای بیرون موجب تقویت تفکر خلاقانه می شود.
ورزش و زوال عملکرد شناختی
پیاده روی سریع به مدت ۴۵-۳۰ دقیقه به مدت سه بار در هفته آغاز زوال عقل را به تأخیر می اندازد. بجز پیاده روی، دو جلسه ورزش سنگین در هفته دارای اثرات عصبی قابل توجهی می باشد.
ورزش و بهبود گردش خون
بهعلت اینکه ورزش موجب افزایش ضربان قلب می شود، به رسیدن مقدار بیشتری اکسیژن و گلوکز به مغز کمک می کند.
حتی تمرینات فیزیکی ملایمی مانند قدم زدن با یک دوست به تقویت عملکردهای حافظه، یادگیری و توانایی استدلال انتزاعی کمک می کند. بهبود در اکسیژن رسانی و تغذیه مغز عوامل مهمی هستند.
ورزش و سلول های مغزی بیشتر
مغز انسان بالغ قادر به تولید سلول های جدید است. ورزش به ساخت مغز کمک می کند. ورزش موجب تحریک تولید پروتئین خاصی در مغز می شود و این پروتئین موجب آغاز تولید سلول های بنیادی و نوروژنز می شود.
ورزش و پیشگیری از بیماری
فعال بودن از نظر جسمی به تأخیر یا پیشگیری از آلزایمر مرتبط با سن کمک می کند. احتمال بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر در افرادی که پیوسته در وضعیت نشسته به سر می برند، دو برابر بیشتر است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.