به گزارش خط سلامت تعدادی از عوامل می تواند مسئول شکل گیری رابطه ناسالم باشد که اعتیاد به الکل، بیماری روانی، سوء ظن به خیانت و مشکلات شخصیتی یا روانی را از جمله این عوامل است.
تعریف رابطه سالم
رابطه سالم ، رابطه ای است که گفت و گو یا ارتباط بین هر دو طرف وجود دارد. یک رابطه سالم نیز براعتماد متقابل، صداقت و سازگاری طرفین رابطه استوار است. همچنین یک رابطه سالم، بر اهداف مشترک تعیین شده توسط هر دو طرف رابطه استوار است.
از سوی دیگر یک رابطه ناسالم ، تمام ویژگی های ذکر شده در رابطه سالم را نفی می کند. بی اعتمادی، خشونت و عدم توازن قدرت و اقتدار با سطوح بالایی از خصومت در یک رابطه ناسالم به چشم می خورد.
علائم رابطه ناسالم که زوجین نادیده می گیرند
داشتن روابط چندگانه یک شاخص کلیدی ناسالم بودن رابطه است زیرا عدم صداقت یکی از اجزای اصلی روابط سمی و ناسالم است. شایع ترین علائم رابطه ناسالم که نادیده گرفته می شوند عبارتند از: بی مسئولیتی مالی، فقدان هوش هیجانی، عدم صداقت، حمله به عزت نفس، سوء استفاده کلامی، حسادت بیش از حد، ارتباط خصمانه، بهانه جویی برای رفتار شریک زندگی و عدم احترام.
چگونه زوجین می توانند یک رابطه سالم ایجاد کنند؟
زوجین می توانند با بازگشایی خطوط ارتباطی، جستجوی کمک حرفه ای از طریق مراجعه به روان شناس بالینی، حفظ و به دست آوردن اعتماد از دست رفته، تلاش آگاهانه برای احترام به یکدیگر و ایجاد عزت نفس از طریق احترام مثبت بی قید و شرط به دنبال خلق یک رابطه سالم باشند.
آیا یک رابطه می تواند فرد را از نظر روانی بی ثبات کند؟
یک رابطه ناسالم این قابلیت را دارد که فرد را از نظر ذهنی ناپایدار کند، به ویژه زمانی که استرس ناشی از چنین روابطی از نظر روانی برای فرد طاقتفرسا باشد. نتیجه چنین رابطه ای، فروپاشی ذهنی و عاطفی یکی از طرفین رابطه یا هر دو است.
زمان مناسب برای ترک رابطه ناسالم
بحث های قابل توجهی در مورد اینکه چه زمانی افرادی که در رابطه ناسالم هستند باید چنین روابطی را ترک کنند وجود داشته است. با این حال، هیچ دو موقعیتی یکسان نیست. بنابراین، توصیه می شود افرادی که در روابط سمی هستند، در اولین نشانه خشونت فیزیکی و آزار و اذیت آن رابطه ناسالم را ترک کنند.
چگونه می توان یک رابطه ناسالم را ترک کرد؟
هنگام برنامه ریزی برای ترک یک رابطه ناسالم ، مراحل مختلفی باید انجام شود. ایجاد یک سیستم پشتیبانی قوی، قطع کامل تماس پس از خارج شدن از رابطه ناسالم، شروع دوباره، مصمم ماندن در تصمیم خود برای ترک رابطه ناسالم ، دانستن اینکه لایق رابطه بهتری هستید و تمرین مراقبت از خود به همراه یادداشت کردن عواطف از جمله موارد مهم در برنامه ریزی برای ترک یک رابطه ناسالم است.
کدام اختلال روانی باعث رابطه ناسالم می شود؟
تعدادی از اختلالات روانی باعث شکل گیری یک رابطه ناسالم و همراه با خشونت می شود. افسردگی، اضطراب، دوره های شیدایی، اختلال دوقطبی، مصرف الکل و مواد از جمله این اختلالات است.
تجربیات قبلی چگونه بر روابط آینده یا ازدواج تأثیر می گذارد؟
تجربیات قبلی از روابط ناسالم گذشته ممکن است به طور قابل توجهی بر روابط آینده تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، بازمانده یک رابطه ناسالم ممکن است دچار مشکلات شدید اعتماد و تعهد شود که ممکن است به حرکت رو به جلو و توان رشد او تأثیر بگذارد.
قربانیان یک رابطه ناسالم
بودن در یک رابطه ناسالم که آزار خانگی در آن وجود دارد، باعث ایجاد تعدادی از عوارض جانبی منفی بر قربانیان خود می شود که نه تنها جسمی بلکه روانی نیز می باشد. مطالعات نشان داده است که قربانیان خشونت خانگی و آزار و اذیت به شدت از اضطراب و اختلالات مرتبط با هراس، افسردگی، مسائل مربوط به اعتماد و همچنین کاهش عزت نفس رنج می برند.
برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است .