درک عشق تحت تاثیر این عامل روانی است

خط سلامت: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استرس تأثیر قدرتمندی بر درک شما از شریک عاشقانه‌تان دارد.

درک عشق تحت تاثیر این عامل روانی است

به گزارش خط سلامت مواجهه با عوامل استرس زا مانند مشکلات کاری، فشارهای مالی، یا مبادلات ناخوشایند با اعضای خانواده اغلب منجر به افزایش اضطراب، خستگی یا تحریک پذیری می شود. حتی زمانی که عوامل استرس زا که یک فرد با آنها سروکار دارد خارج از خانه باشد، اثرات آنها می تواند به روابط با اعضای خانواده در داخل خانه نیز سرایت کند.

در نتیجه این امر، افراد ممکن است کمتر در برابر رفتارهای بی ملاحظه شریک زندگی خود تحمل کنند و کمتر احتمال دارد که شریک خود را از شک و تردید بهره مند سازند یا وقتی متوجه تخلف می شوند، بخشنده باشند. استرس همچنین ممکن است رفتارهایی را که افراد در رابطه خود مشاهده می کنند، نشان دهد.

لیزا نف، نویسنده این مطالعه، استادیار دانشگاه تگزاس در آستین، می‌گوید: علاقه‌مندم بفهمم چگونه زوج‌ها می‌توانند در طول زمان روابط شاد و رضایت بخشی را حفظ کنند. به طور سنتی، تحقیقات در مورد این موضوع بر شناسایی ویژگی های افراد به عنوان مثال، ویژگی های شخصیتی و روابط آنها به عنوان مثال، تعهد، پویایی ارتباط متمرکز شده است که نتایج مثبت تری را پیش بینی می کند.

استرس بیشتر و رابطه

با این حال، این دیدگاه این واقعیت را نادیده می گیرد که روابط در خلاء اتفاق نمی افتد. زوج‌ها در محیط‌های کاری، محله‌ها و شبکه‌های اجتماعی ممکن است در شکل‌گیری چگونگی توسعه و تغییر رابطه در طول زمان نقش داشته باشند. بنابراین، مدت‌هاست که علاقه‌مندم تا بفهمم چگونه استرس ناشی از حوزه‌های دیگر زندگی ممکن است به رابطه سرایت کند.

به عبارت دیگر، وقتی استرس بیشتری را در این حوزه‌های زندگی تجربه می‌کنیم آیا بر نحوه رفتار ما هنگام تعامل با شریک زندگی‌مان تأثیر می‌گذارد؟

استرس و رفتارهای شریک زندگی

نف و همکارش برای بررسی اینکه آیا استرس ممکن است با انواع رفتارهای شریک زندگی مرتبط باشد مطالعه ای انجام دادند که در آن از گروهی متشکل از 79 زوج تازه ازدواج کرده با جنس متفاوت خواستند که روزانه یک روز را در دفتر خاطرات بنویسند. محققان توضیح دادند: همه زوج ها در اولین ازدواج خود بودند، کمتر از 6 ماه ازدواج کرده بودند و بچه دار نشده بودند.

میانگین سنی همسران 27.5 سال و میانگین سنی زنان 25.6 سال بود. بیش از 80 درصد از شرکت کنندگان هر دو جنس سفید پوست بودند. زوج‌ها به مدت 10 روز یک دفتر خاطرات روزانه نگه می‌داشتند که با استفاده از پاکت‌های از پیش مهر شده‌ای که توسط محققان ارائه شده بود، از طریق پست ارسال می‌کردند

تأثیرات استرس

تحقیقات دیگر در مورد تأثیرات استرس به طور گسترده‌تر (بدون بررسی روابط زوج‌ها) نشان داده‌اند که وقتی افراد استرس بیشتری را تجربه می‌کنند، در مقایسه با زمان‌هایی که افراد استرس بیشتری را تجربه می‌کنند، توجه بیشتری به محرک‌های منفی در محیط خود می‌کنند یا بیشتر متوجه می‌شوند. نف گفت محققان دیگر نشان داده‌اند که وقتی افراد تحت استرس هستند، حالت‌های خشمگین در مقایسه با حالات چهره شاد یا خنثی به احتمال زیاد توجه افراد را به خود جلب می‌کند.

محققان همچنین خاطرنشان کردند که به طور کلی، تازه ازدواج کرده‌ها میزان اعمال منفی شریک شان در رابطه را جدی نمی‌گرفتند.

نف و باک دریافتند افرادی که اخیراً رویدادهای استرس‌ زای بیشتری را تجربه کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که رویدادهای استرس‌ زا کمتری را تجربه کرده‌اند، به‌خصوص به رفتارهای منفی شریک زندگی خود توجه نشان می‌دهند. اما هنگامی که رفتارهای مثبت در نظر گرفته شد، آنها دریافتند شرکت کنندگان به طور متوسط مثبت شریک زندگی خود را در رابطه دست کم گرفتند.

نف گفت: «در مطالعه خود، ما علاقه مند بودیم که مشخص کنیم آیا افرادی که با استرس بیشتری مواجه هستند ممکن است به رفتارهای منفی روزمره شریک زندگی خود در مقایسه با افرادی که استرس کمتری دارند توجه بیشتری داشته باشند یا خیر. قبلاً به خوبی ثابت شده است که زوج‌های شاد معمولاً توجه خود را بر روی رفتارهای مثبت شریک زندگی خود متمرکز می‌کنند و اغلب رفتارهای منفی شریک زندگی خود را نادیده می‌گیرند.

نف توضیح داد: ما فکر می‌کردیم که استرس ممکن است عینک‌های رنگی را که معمولاً زوج‌های خوشبخت دارند تیره کند. در واقع، ما دریافتیم افرادی که استرس بیشتری داشتند در درک تغییرات روزمره در رفتار منفی شریک زندگی خود در مقایسه با افرادی که کمتر استرس داشتند دقیق تر بودند. استرس افراد بر میزان دقت آنها در درک تغییرات روزانه در رفتارهای مثبت شریک زندگی خود تأثیری نداشت.

نف ادامه داد: با توجه به اینکه نمونه مورد استفاده در این مطالعه زوج‌های تازه ازدواج کرده‌ای بودند که کمتر از هفت ماه از ازدواجشان گذشته بود، این نتایج نشان می‌دهد که تأثیرات استرس چقدر ممکن است قوی باشد.در طول ماه عسل، تمایل زوج‌ها به تمرکز بر نکات مثبت و به حداقل رساندن جنبه‌های منفی بسیار قوی است. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان