مهارت گفت و گو با فرزندان، بنیاد خانواده را مستحکم می کند. اگر والدین مهارت گفت و گو با فرزندان را نداشته باشند نه تنها نمی توانند تجارب خود را با فرزندشان به اشتراک بگذارند بلکه روز به روز به تعارضات میان ان ها افزوده می شود.
به گزارش خط سلامت نحوه ارتباط والدین با فرزندشان، به تجارب بزرگسالی آن ها نیز تا ثیر می گذارد. یک راه برای خلق روابط مثبت خانوادگی، این است که والدین مهارت گفت و گو با فرزندان را فرابگیرند.
تقویت مهارت گفتگو
گفت و گوی والدین با فرزندان فراتر از یک مکالمه ساده و کلیشه ای است و مهارت های زیادی را می طلبد. چند راه برای کسب مهارت گفت و گو وجود دارد که در ادامه ذکر می کنیم.
یک شیوه جدید ارتباطی پیدا کنید
یک راه برای تقویت مهارت گفت و گو با فرزندان، استفاده از عبارت هایی است که بار احساسی دارد. مثلا زمانی که کوک شما از مدرسه به خانه می آید بجای اینکه بپرسید چه خبر؟ بگویید: امروز چه کارهای خوبی انجام دادی؟ آیا امروز هم تونستی با دوستت درس بخونی؟. با این تغییرات ساده کودک شما اشتیاق بیشتری برای صحبت کردن پیدا می کند.
شروع کننده خوبی باشید
یک راه کسب مهارت گفت و گو این است که بتوانید شروع کننده خوبی باشید. کودکان شیفته شنیدن داستان های خیالی هستند.گفت و گو را با یک قصه ساده شروع کنید.
زمان بندی را در نظر بگیرید
مهارت گفت و گو با فرزندان، نکات ریزی را در برمی گیرد، مثلا برای داشتن یک گفت و گوی خوب، حتما عامل زمان را درنظر بگیرید. وقتی فرزند شما به تازگی از مدرسه یا باشگاه تعطیل شده و انرژی چندانی ندارد، اصرار شما برای شروع گفتگو نتیجه عکس می دهد و باعث سردی روابط می شود. شما می توانید زمانی که تمام اعضای خانواده دور هم جمع هستند گفت و گو را آغاز کنید. به یاد داشته باشید هدف از گفت و گو با فرزندان گرفتن اطلاعات از آن ها نیست بلکه گفت و گو راهی برای صمیمت بیشتر و به اشتراک گذاشتن تجارب است. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.