بهترین درمان برای اختلال پانیک کدام است؟

خط سلامت: آیا شما یا کسی که می‌شناسید، تجربه حملات اضطراب و ترس شدید و ناگهانی را داشته‌اید که گاهی شبیه به حمله قلبی باشد؟ این حملات که به اختلال پانیک معروف هستند، می‌توانند زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهند.

بهترین درمان برای اختلال پانیک کدام است؟

 

حمله پانیک باعث می‌شود افراد به طور مداوم نگران حملات بعدی باشند و حتی ممکن است از مکان‌هایی که در آنجا حملات رخ داده است، اجتناب کنند. اما خبر خوب این است که اختلال پانیک قابل درمان است و درمان‌های روانشناختی و دارویی می‌توانند به طور مؤثری این مشکل را کاهش دهند.

به گزارش خط سلامت اختلال پانیک( وحشت زدگی ) ، که معمولاً با حملات ناگهانی اضطراب و ترس همراه است، می‌تواند شامل علائم فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، عرق کردن، لرزش و حتی درد قفسه سینه باشد. این اختلال بیشتر در اوایل بزرگسالی شروع می‌شود و زنان بیشتر از مردان در معرض آن هستند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار این علائم هستید، مراجعه به یک متخصص سلامت روان می‌تواند اولین قدم در جهت درمان و مدیریت این اختلال باشد.

اختلال پانیک چیست؟

افرادی که دچار اختلال پانیک هستند، حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره‌ای را تجربه می‌کنند که با ترس یا ناراحتی شدید یا احساس از دست دادن کنترل، حتی در غیاب هرگونه خطر یا محرک واضح، همراه است. این حملات به طور معمول علائم فیزیکی شدیدی مانند لرزش، سوزن سوزن شدن یا ضربان قلب سریع دارند و ممکن است فرد احساس کند که دچار حمله قلبی شده است.

علائم و نشانه‌های حمله پانیک چیست؟

افرادی که به اختلال پانیک مبتلا هستند، ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

حملات پانیک ناگهانی و مکرر با اضطراب و ترس شدید

احساس خارج از کنترل بودن، یا ترس از مرگ یا عذاب قریب الوقوع در طول حمله پانیک

نگرانی شدید در مورد زمان وقوع حمله پانیک بعدی

ترس یا اجتناب از مکان‌هایی که حملات پانیک در گذشته رخ داده است

علائم فیزیکی در هنگام حمله پانیک، مانند ضربان قلب سریع، عرق کردن، لرز، دشواری در تنفس، سرگیجه، گزگز یا بی‌حسی دست‌ها، درد قفسه سینه و حالت تهوع

چه چیزی باعث حمله پانیک می‌شود؟

در حالی که اختلال پانیک گاهی اوقات در خانواده‌ها مشاهده می‌شود، دلیل دقیق ابتلا به این اختلال هنوز مشخص نیست. محققان بر این باورند که برخی بخش‌های مغز و فرآیندهای بیولوژیکی می‌توانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند. برخی نیز معتقدند که حملات پانیک مانند "هشدار کاذب" در بدن است که باعث می‌شود فرد علائم اضطرابی را شدیدتر از آنچه که هستند، احساس کند.

اختلال پانیک چگونه درمان می‌شود؟

درمان اختلال پانیک معمولاً شامل روان‌درمانی (گفتار درمانی) و دارو است. درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از روش‌های رایج درمان این اختلال است که به افراد کمک می‌کند تا روش‌های جدیدی برای مقابله با ترس‌ها و احساسات اضطراب‌آور خود یاد بگیرند. داروهایی مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و داروهای ضد اضطراب نیز برای درمان اختلال پانیک استفاده می‌شوند.

برای حمایت از خود و دیگران، ابتدا باید اطلاعات کافی درباره علائم و درمان اختلال پانیک کسب کنید. در صورتی که خودتان یا فردی که به آن اعتماد دارید، دچار علائم اختلال پانیک هستید، بهتر است با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید. همچنین، داشتن سبک زندگی سالم و ارتباط مؤثر با خانواده و دوستان می‌تواند در کاهش شدت علائم اختلال پانیک کمک‌کننده باشد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست