البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی ، کنجکاوی و خلاقیت میشود.
به گزارش خط سلامت، کودکان با ضریب هوشی بالاتر از معمول، اغلب رفتارها و عادات خاصی از خود بروز میدهند که آنها را متفاوت از دیگران میکند. البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی، کنجکاوی و خلاقیت میشود.
این کودکان اغلب انعطافپذیر و سازگار هستند. این دسته از بچهها چه از رفتن به یک مدرسه جدید، آشنایی با افراد جدید، چه مواجهه غیرمنتظره با چالشها، از تغییر نمیهراسند و راهی خلاق برای سازگاری با آن مییابند.
کودکان با ضریب هوشی بالاتر از معمول، اغلب رفتارها و عادات خاصی از خود بروز میدهند که آنها را متفاوت از دیگران میکند. البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی، کنجکاوی و خلاقیت میشود. در ادامه ۸ رفتار متمایز کودکان باهوش را مرور میکنیم:
سوالات متفکرانه میپرسند
برخی کودکان، ذاتا کنجکاو هستند. آنها از سوالات سطحی عبور کرده و در مورد مفاهیم و چیستی «چرا» و «چگونه» سوال میپرسند. این شوق به فهمیدن به آنها کمک میکند تا به شکلی موثرتر یاد بگیرند و مسائل را از زوایای مختلف بررسی کنند.
سریع با موقعیتهای جدید سازگار میشوند
این کودکان اغلب انعطافپذیر و سازگار هستند. این دسته از بچهها چه از رفتن به یک مدرسه جدید، آشنایی با افراد جدید، چه مواجهه غیرمنتظره با چالشها، از تغییر نمیهراسند و راهی خلاق برای سازگاری با آن مییابند.
مستقل و منتقد میاندیشند
بچههای باهوش بهطور عمقی موقعیتها را تحلیل میکنند و ترجیح میدهند تا دیدگاه خودشان را شکل بدهند. از به چالش کشیدن خرد متعارف یا بیان دیدگاههای خاص خود ابایی ندارند حتی اگر با نظر جمع مخالف باشد.
درک عاطفی و دلسوزانه دارند
بسیاری از بچههای باهوش بالا، از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند. آنها میتوانند عواطف و احساسات خود را مدیریت کرده و همزمان نسبت به دیگران عاطفه و دلسوزی داشته باشند. این توانمندی باعث ایجاد روابط قوی و موفق و ارتباطات موثر در آنها خواهد شد.
بر خودانگیزشی و هدفگذاری تمرکز میکنند
بچههای با ضریب هوشی بالا، به جای متکی شدن به محرکهای بیرونی چون جایزه و تشویق، اغلب خودشان با انگیزه درونی بر روی اهدافشان تمرکز میکنند. چه فراگیری یک مهارت یا به سرانجام رساندن یک پروژه، از موفقیتهایشان مسرور و مفتخر میشوند.
از خلاقیت استقبال میکنند و خارج از چهارچوب معمول میاندیشند
این کودکان اغلب از نوآوری و خلاقیت خوششان میآید و راهحلهای نوآورانه را برای حل مسائل و انجام امورشان به شکلی غیرمتعارف پیش می برند. این خلاقیت تنها به حوزه هنر یا نویسندگی محدود نمی شود بلکه شامل حل تمام مسائل و چگونگی مواجهه با تمام چالشهای روزانه می شود.
از خطاها و اشتباهات درس میگیرند
در حالیکه بسیاری از بچهها از خطا و اشتباه میهراسند، اما بچههای دارای ضریب هوشی بالا، این خطا و اشتباه را به چشم فرصتی برای یادگیری میبینند. آنها مسیر خطا و اشتباه را تجزیه و تحلیل میکنند، رویکرد خود را به کار میبندند و سعی میکنند با گزینش راهکاری جایگزین، بر مساله یا مشکل فائق آیند.
بین یادگیری و بازی تعادل برقرار میکنند
بچههای باهوش میدانند چطور بین بازی و یادگیری تعادل برقرار کنند. آنها اغلب از بازی و سرگرمیها و علایقشان، فرصتهایی برای رشد میسازند. آنها این کار را با طراحی مدلهای بازی، کاووش در مورد کیتهای علمی یا داستانسرایی انجام میدهند. آنها از تمام مراحل این اکتشافات و ابداعات لذت میبرند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است