اختلال اسکیزوفرنی که بر افکار و رفتار فرد تأثیر میگذارد، با علائمی مانند توهمات و هذیانها همراه است. با این حال، باورهای غلط زیادی در مورد اسکیزوفرنی در جامعه وجود دارد که باعث افزایش انگ اجتماعی و سوءتفاهمها میشود.
به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی پنج مورد از رایجترین تصورات اشتباه درباره اسکیزوفرنی میپردازیم.
۵ باور غلط رایج در مورد اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی افراد را خطرناک میکند
یکی از باورهای غلط رایج این است که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی خطرناک و خشونتآمیز هستند. اگرچه ممکن است برخی افراد مبتلا به اسکیزوفرنی رفتارهای خشونتآمیز نشان دهند، اما تحقیقات نشان میدهند که عوامل دیگری مانند سوءمصرف مواد میتوانند نقش مهمی در این رفتارها داشته باشند، نه خود اختلال اسکیزوفرنی.
اسکیزوفرنی باعث میشود افراد صداهای تهدیدآمیز بشنوند
هر فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است نوع متفاوتی از توهمات شنیداری را تجربه کند. در حالی که برخی ممکن است صداهای تهدیدآمیز بشنوند، تحقیقات نشان میدهند که این تجربیات در جوامع مختلف میتواند متفاوت باشد. در برخی از فرهنگها، این صداها بهعنوان بخشی از تجربه فردی و نه تهدید تلقی میشوند.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی شخصیتهای متعدد دارند
اسکیزوفرنی با اختلال هویت تجزیهای که شامل داشتن شخصیتهای متعدد است، متفاوت است. اسکیزوفرنی به شکاف بین افکار و ادراکات افراد اشاره دارد و ایجاد شخصیتهای متعدد بخشی از این اختلال نیست.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی نیاز به بستری طولانی مدت دارند
امروزه با درمانهای دارویی و رواندرمانی، بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی میتوانند زندگی معمولی داشته باشند. برخلاف باور رایج، اکثر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به بستری طولانی مدت نیاز ندارند و میتوانند در جامعه زندگی کنند.
اسکیزوفرنی به طور تصادفی و مساوی در همه جمعیتها رخ میدهد
برخی عوامل محیطی و ژنتیکی میتوانند خطر ابتلا به اسکیزوفرنی را افزایش دهند. برای مثال، رشد در محیطهای شهری یا سن بالای پدر هنگام لقاح میتواند احتمال ابتلا به این اختلال را بالا ببرد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است