۳ ویژگی رابطه‌ با افراد خودشیفته که ترک آن را دشوار می‌کند

خط سلامت: رابطه با افراد خودشیفته دارای ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود بسیاری از قربانیان نتوانند به سادگی از آن خارج شوند.

 ۳ ویژگی رابطه‌ با افراد خودشیفته که ترک آن را دشوار می‌کند

قطع رابطه با فرد خودشیفته معمولاً بسیار دشوار است. افراد خودشیفته اغلب در روابط خود رفتارهایی دارند که باعث ایجاد وابستگی روانی و احساسی در قربانی می‌شود. 

به گزارش خط سلامت افراد خودشیفته با استفاده از روش‌های دستکاری مانند ایجاد احساس گناه، تحقیر یا فریب، فرد مقابل را وابسته و درمانده می‌کنند. این دستکاری‌های روانی باعث می‌شود که قربانی نتواند به راحتی از رابطه خارج شود و احساس کند که مسئولیت مشکلات و تعهدات رابطه بر عهده اوست.

چرا قطع رابطه با یک فرد خودشیفته دشوار است؟

رابطه با افراد خودشیفته دارای ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود بسیاری از قربانیان نتوانند به سادگی از آن خارج شوند. دکتر رامانی دورواسولا، روان‌شناس بالینی، معتقد است که این ویژگی‌ها شامل بازاندیشی (تمرکز بیش‌ازحد بر رفتارها و احساس خود نسبت به اشتباهات احتمالی)، پشیمانی (حسرت نسبت به زمان و انرژی از دست‌رفته برای تلاش در اصلاح رابطه)، و به‌یادآوری لحظات شاد هستند.

در این روابط، فرد قربانی اغلب به دنبال نشانه‌هایی از مهر و محبت است و با دریافت اندکی توجه از طرف مقابل، تصور می‌کند که رابطه ارزشمند است. این الگوی فکری و احساسی می‌تواند باعث شود ترک رابطه برای قربانی بسیار دشوار باشد.

بازاندیشی مداوم

قربانیان این روابط اغلب مدام به رفتارها و گفته‌های خود فکر می‌کنند و خود را مقصر مشکلات می‌دانند. در حقیقت، افراد خودشیفته با رفتارهایشان باعث ایجاد تردید و سرزنش درونی در قربانی می‌شوند. این بازاندیشی و تلاش برای اصلاح رابطه، فرد را در یک چرخه‌ی بی‌پایان گرفتار می‌کند.

پشیمانی و حسرت

قربانیان معمولاً حسرت زمان و انرژی از دست‌رفته در این رابطه را دارند. آنها از اینکه نتوانسته‌اند رابطه را بهبود دهند یا به طریقی موجب آرامش خودشیفته شوند، احساس پشیمانی می‌کنند. این حسرت و احساس از دست دادن می‌تواند باعث شود که فرد به‌رغم آسیب‌ها، باز هم در رابطه بماند.

به‌یادآوری لحظات شاد (بازخوانی شادمانه)

افراد خودشیفته گاهی رفتارهای محبت‌آمیز نشان می‌دهند که قربانی را فریب می‌دهد. قربانی، با یادآوری این لحظات، به نوعی دلخوش می‌شود و به این رابطه ناسالم ادامه می‌دهد. این بازخوانی‌های لحظات مثبت، باعث می‌شود قربانی برای دریافت محبت محدود و کم‌ارزش، در رابطه باقی بماند.

این سه ویژگی ترکیبی از وابستگی و تردید به خود ایجاد می‌کنند که ترک رابطه را برای فرد به چالشی جدی تبدیل می‌کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان