کم خوابی و عادات بد خواب می تواند به مرور زمان به تعدادی از مشکلات سلامتی منجر شود. هنگامی که می خوابیم، مغز پروتئین های زائد سمی را که می توانند در طول روز انباشته شوند، دفع می کند. هنگامی که ما عادت به بد خوابی داریم، مغز ما قادر به پاکسازی این پروتئین ها نیست. در نتیجه، کمبود خواب مناسب می تواند منجر به شرایط شناختی مانند بیماری آلزایمر شود. علاوه بر این، کم خوابی، تنظیم احساسات را دشوارتر می کند، به این معنی که عادات بد خواب می تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود. همچنین خطر ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت وجود دارد.
به گزارش خ سلامطت اجتناب از این اشتباهات کلیدی می تواند به شما کمک کند نه تنها استراحت کنید، بلکه در دراز مدت شما را سالم نگه می دارد.
5 اشتباه خواب که خطر مرگ زودرس را افزایش می دهد
5 اشتباه خواب که خطر مرگ زودرس را افزایش می دهد، عبارت است از:
بیش از حد خوابیدن
همه خواب خوب شبانه را دوست دارند و برخی از صبح ها، ماندن بیشتر از هشت ساعت توصیه شده در رختخواب می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد. با این حال، با توجه به پزشکی جانز هاپکینز، پرخوابی با تعدادی از مشکلات سلامت مزمن، از جمله، دیابت نوع 2، بیماری قلبی، چاقی و افسردگی مرتبط است.
علاوه بر این، پریمیر هلث گزارش می دهد که در بزرگسالان بالای 45 سال، خواب زیاد می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، اضطراب و سکته را افزایش دهد. برخی از این یافته ها توسط یک مطالعه در سال 2014 که در PLOS One منتشر شده است، تقویت شده است. این مطالعه نشان داد که افرادی که به اصطلاح «طولان خوابها» میخوابند، افرادی که بیش از 10 ساعت در روز میخوابند، شاخص توده بدنی بالاتری دارند و احتمال ابتلا به مشکلات روانپزشکی بسیار بیشتر است.
یک مطالعه در سال 2018 که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد نشان داد افرادی که بیش از هشت ساعت میخوابیدند با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و مرگ زودرس مواجه بودند. برای افرادی که بیش از 9 ساعت میخوابیدند، خطر مرگ در سنین پایین 23 درصد بود. کسانی که واقعاً طولانی میخوابیدند و 11 ساعت در شب یا بیشتر میخوابیدند، ممکن است با خطر مرگ زودهنگام تا 50 درصد یا بیشتر مواجه شوند.
خیلی دیر به رختخواب رفتن
بسیاری از مردم به اصطلاح «شب جغدها» هستند و ترجیح میدهند تا دیروقت بیدار بمانند، مطالعه کنند، تلویزیون تماشا کنند، یا در دستگاهها پیمایش کنند، پستهای رسانههای اجتماعی را بخوانند یا تماشا کنند. در حالی که ترجیح دادن دیرتر به رختخواب رفتن نسبت به دیگران اشکالی ندارد، بیدار ماندن بیش از حد طولانی می تواند شروع به ایجاد مشکلاتی کند، اگر مراقب نباشید. مطالعهای در سال 2021 که در مجله جوانان و نوجوانان منتشر شد، نشان داد که نوجوانانی که تمایل دارند تا دیروقت بیدار بمانند، نسبت به نوجوانانی که در ساعت معقولتری به رختخواب میروند، تمایل بیشتری به مصرف و سوء مصرف مواد و همچنین رفتارهای پرخطرتر دارند.
همانطور که در مطالعه ای در سال 2021 که در Biomolecules منتشر شد، می تواند تحت تأثیر زمان خواب دیرتر بر خلق و خوی قرار گیرد . این مطالعه نشان داد افرادی که تمایل دارند در طول شب ها دیرتر بیدار بمانند، بیشتر مستعد مشکلات خلقی یا شخصیتی هستند. آنها همچنین ممکن است از اختلالات خوردن و سایر مسائل روحی و روانی رنج ببرند. علاوه بر این، بر اساس یک مطالعه در سال 2023 که در Chronobiology International منتشر شد، دیر بیدار ماندن مزمن ممکن است در واقع طول عمر شما را کوتاه کند. این مطالعه نشان داد که جغدهای شب 9 درصد بیشتر از کسانی که زمان خوابشان را زودتر دیده بودند، در سنین جوانی مردند.
الگوهای خواب نامنظم
افرادی که به سختی به خواب می روند یا مستعد بیدار شدن مکرر در طول شب هستند، ممکن است با مشکلات زیادی از جمله مرگ در سنین پایین روبرو شوند. بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۲۱ در مجله تحقیقات خواب منتشر شد، افرادی که در شب به سختی به خواب میروند، خطر مرگ زودهنگام تا ۴۴ درصد افزایش مییابد.
افرادی که در طول شب از خواب بیدار می شدند و برای دوباره به خواب رفتن تلاش می کردند، خطر ابتلا به آنها را تا 56 درصد افزایش دادند. این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که عادات خواب نامنظم داشتند تقریباً 50 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند .
علاوه بر این، یک مطالعه در سال 2023 منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا نشان داد افرادی که الگوهای خواب نامنظم داشتند، 1.4 برابر بیشتر احتمال دارد که پلاک شریانی ایجاد کنند. این، حداقل تا حدی، به این دلیل بود که افرادی که کمتر میخوابیدند و الگوهای خواب نامنظم داشتند، تمایل به داشتن سبک زندگی ناسالم، با رژیمهای غذایی نامناسب و فعالیت بدنی کمتر داشتند. علاوه بر این، خواب برای استراحت و بهبودی قلب مهم است. محرومیت از خواب، قلب را مجبور میکند تا به کار سختتر ادامه دهد، که در طول زمان منجر به استرس میشود.
نوشیدن کافئین در اواخر روز
کافئین قبل از خواب، حتی در مقادیر کم نیز می تواند مشکلات قابل توجهی در الگوهای خواب ایجاد کند. یک مطالعه در سال 2013 که در مجله پزشکی خواب بالینی منتشر شد نشان داد که حتی مصرف یک دوز متوسط کافئین تا شش ساعت قبل از خواب می تواند منجر به اختلال خواب شود. این مطالعه نشان داد که مصرف زیاد کافئین می تواند کل زمان خواب فرد را تا یک ساعت کاهش دهد. و در بزرگسالان مسن تر، اثرات می تواند حتی بیشتر باشد.
خوابیدن با وسایل الکترونیکی
نور آبی که این دستگاه ها از خود ساطع می کنند یک قاتل واقعی خواب است. به گفته انجمن پزشکی رفتاری ، پایین نگه داشتن نور هنگام خواب به بدن اجازه می دهد تا ملاتونین ترشح کند، هورمونی که سیگنالی را می دهد که زمان خواب است. نور آبی تولید شده توسط وسایل الکترونیکی می تواند باعث کاهش سرعت ترشح ملاتونین شود که می تواند ریتم شبانه روزی بدن را مختل کند.
این تأثیر بر کیفیت خواب شما می تواند در دراز مدت اثرات مضری داشته باشد. UC Davis Health گزارش می دهد که نور آبی می تواند منجر به مشکلات بینایی شما شود، از جمله دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن، آب مروارید و سرطان چشم. همچنین با توجه به این واقعیت که افرادی که از دستگاهها استفاده میکنند، هنگام پیمایش کمتر پلک میزنند، میتواند منجر به خستگی چشم شود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است