این مطلب را والدین دارای فرزند مبتلا به اوتیسم بخوانند!

خط سلامت: بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2022 در مجله سلامت روان جهانی منتشر شد، والدینی که فرزندانی با اختلال طیف اوتیسم (ASD) دارند، در معرض خطر بیشتری از استرس، اضطراب و افسردگی هستند.

این مطلب را والدین دارای فرزند مبتلا به اوتیسم بخوانند!

 

داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم  می تواند والدین را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد.

به گزاشر خط سلامت والدین ممکن است به دلیل ناتوانی در برآوردن نیازهای فرزندشان احساس استرس، غرق شدن، اضطراب ، ناامیدی، ترس و گناه کنند

اوتیسم چیست؟

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، اختلال طیف اوتیسم (ASD) یا اوتیسم گروهی از شرایط عصبی رشدی است که «با درجاتی از مشکل در تعامل اجتماعی و ارتباطات مشخص می‌شود» . به طور کلی در اوایل کودکی آشکار می شود. عوامل زیادی می توانند باعث اوتیسم شوند، از جمله ژنتیک، وزن کم هنگام تولد، عدم تعادل متابولیک، عفونت های ویروسی، تولد در بیماران مسن، سموم و برخی داروها.

داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم چگونه بر سلامت روان والدین تأثیر می گذارد؟

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2022 در مجله سلامت روان جهانی منتشر شد ، والدینی که فرزندانی با اختلال طیف اوتیسم (ASD) دارند، در معرض خطر بیشتری از استرس، اضطراب و افسردگی هستند. داشتن فرزند اوتیستیک می تواند والدین را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. والدین ممکن است به دلیل ناتوانی در برآوردن نیازهای فرزندشان احساس استرس، غرق شدن، اضطراب، ناامیدی، ترس و گناه کنند. در اینجا نحوه تأثیرگذاری یک کودک مبتلا به اوتیسم بر روی والدین آورده شده است:

 احساس استرس

والدین دارای کودکان اوتیستیک اغلب در مورد آینده کودک اوتیستیک خود استرس دارند و نمی‌دانند که آیا می‌توانند توسط دیگران پذیرفته شوند یا به تنهایی زندگی کنند. ترس از مورد آزار و اذیت یا طرد شدن فرزندتان توسط همکلاسی ها، اعضای خانواده و بستگان. روان‌پزشک دکتر سونال آناند از بیمارستان‌های وکهارت  هند می‌گوید: ایجاد تعادل بین کار و فرزندپروری و در عین حال حصول اطمینان از اینکه آن‌ها زمان بیشتری را با فرزندشان می‌گذرانند، می‌تواند استرس‌زا باشد و بر سلامت روان کودک تأثیر بگذارد.

داشتن یک کودک اوتیستیک می تواند کل خانواده، به ویژه والدین را تحت تاثیر قرار دهد، زیرا آنها باید نیازهای منحصر به فرد کودک خود را مدیریت و درک کنند و در نتیجه استرس شدید را ایجاد کنند. استرس می تواند زندگی روزمره آنها را تحت تاثیر قرار دهد. یک مطالعه منتشر شده در مجله Issues in Mental Health Nursing نشان داد والدین کودکان مبتلا به ASD سطوح بالاتری از استرس را نسبت به والدینی که نداشتند تجربه کردند.

ناتوانی در درک تغییر رفتار

دکتر آناند می‌گوید برای جلوگیری از عوارض سلامتی باید هوشیار باشید و به رفتار کودک و رفتار او توجه کنید. این می تواند احساس ناامیدی هم برای کودک و هم برای والدین ایجاد کند که به نوبه خود به استرس نیز کمک می کند.

احساس غرق شدن

علاوه بر این، والدین ممکن است مجبور باشند در انجام مسئولیت‌های مختلف مانند رسیدن به موقع به قرار ملاقات‌های پزشکی، از دست ندادن برخی داروها، مدیریت درمان‌های متعدد، و در عین حال تلاش برای حفظ یک روال ثابت در خانه، دستکاری زیادی داشته باشند. این می‌تواند باعث شود والدین احساس کنند که کارهای زیادی برای رسیدگی دارند و در نتیجه غرق می‌شوند.

عدم ارتباط

وقتی صحبت از تربیت کودک مبتلا به اوتیسم به میان می آید، برقراری ارتباط به نقطه ضعف اصلی تبدیل می شود. کودک اوتیستیک ممکن است برای بیان نیازها، خواسته ها یا احساسات روزانه خود دچار مشکل شود. این می تواند منجر به احساس ناامیدی، اضطراب و بی قراری هم برای کودک و هم برای والدین شود.

درک نکردن دلیل ناراحتی فرزندتان یا نیازهای او ممکن است ناراحت کننده باشد و اغلب باعث می شود که او نسبت به والدین خود شک کند. شما به عنوان والدین، ارتباط خود را با دنیای بیرون از دست می دهید و از گردهمایی های اجتماعی یا رویدادها اجتناب می کنید تا زمان زیادی را به فرزند خود اختصاص دهید.

نکاتی برای والدین برای کنترل فشار روانی

در حالی که استرس والدین و اوتیسم چیزی است که اغلب اتفاق می افتد، مهم است که بدانید چگونه با آن مقابله کنید تا از مشکلات جلوگیری کنید و رابطه خود را با فرزند خود تضمین کنید، همانطور که متخصص پیشنهاد می کند.

پشتیبانی را بپذیرید

هنگامی که دوستان و خانواده شما پیشنهاد کمک می دهند، بلافاصله بدون فکر کردن، آن را بپذیرید. از دوستان و خانواده حمایت کنید تا از عوارض جلوگیری کنید. این دست‌های کمکی می‌توانند مسئولیت‌های روزانه شما را کاهش دهند و استرس مزمن را کاهش دهند.

پیروی از تکنیک های کاهش استرس

اگر والدین کودک اوتیستیک هستید، طبیعی است که استرس داشته باشید، اما برخی چیزها می توانند به شما کمک کنند تا آرامش داشته باشید. تکنیک های کاهش استرس مانند تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا را تمرین کنید تا استرس را مدیریت کنید و آرام بمانید، به خصوص پس از یک موقعیت دشوار.

احساسات خود را در جهت درست هدایت کنید

از وقت خود با فرزندتان نهایت لذت را ببرید. به جای تمرکز بر کمبودها، بیشتر تمرکز کنید و پیشرفت روزانه فرزندتان را هر چقدر هم که کوچک باشد جشن بگیرید. این می تواند به تقویت پیوند شما و ایجاد یک محیط حمایتی برای کودک کمک کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان