بیماری‌های شدید روانی بخاطر شکستگی‌ استخوان در ۵۰ ساله ها

خط سلامت: محققان دانشگاه کالج لندن در یک مطالعه جدید نشان داده‌اند افراد بالای ۵۰ سال مبتلا به بیماری‌های شدید روانی (SMI) به‌طور قابل توجهی در معرض خطر شکستگی‌های استخوانی ناشی از ضربه‌های جزئی هستند. این در حالی است که تشخیص پوکی استخوان در این گروه ممکن است کمتر انجام شود. این پژوهش به بررسی اطلاعات بیش از ۴۴۰ هزار نفر پرداخته و ارتباط میان سلامت جسمی و روانی را برجسته می‌کند.

بیماری‌های شدید روانی بخاطر شکستگی‌ استخوان در ۵۰ ساله ها

شکستگی‌های استخوانی ، شکستگی‌هایی هستند که پس از یک سقوط یا ضربه کوچک رخ می‌دهند و معمولاً موجب شکستگی نمی‌شوند. این نوع آسیب معمولاً در افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، اتفاق می‌افتد؛ بیماری‌ای که استخوان‌ها را ضعیف کرده و احتمال شکستگی را افزایش می‌دهد.

به گزارش خط سلامت این مطالعه، که در نشریه British Journal of General Practice منتشر شده است، سوابق پزشکی عمومی بیش از ۴۴۰ هزار نفر بالای ۵۰ سال را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ تحلیل کرده تا تشخیص پوکی استخوان و شکستگی‌های استخوانی را در افرادی که قبلاً به بیماری روانی شدید مبتلا بوده‌اند، در مقایسه با جمعیت عمومی بررسی کند.

منظور از بیماری‌ شدید روانی (SMI) چیست؟

بیماری‌های شدید روانی (SMI) به مشکلات روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا سایر اشکال سایکوز( روانپریشی) اشاره دارد که اغلب آن‌قدر ناتوان‌کننده هستند که تأثیر زیادی بر توانایی فرد برای کار و عملکرد روزانه می‌گذارند.

افراد مبتلا به SMI معمولاً از سلامت جسمی ضعیف‌تری برخوردارند و در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، در سنین پایین‌تری به بیماری‌های مزمن جسمی مبتلا می‌شوند. این بیماری‌های مزمن شامل چاقی، آسم، دیابت، بیماری‌های مزمن ریوی، بیماری قلبی کرونر، سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری کبدی می‌شوند. افراد مبتلا به SMI همچنین در معرض خطر ابتلا به بیش از یک‌ مورد از این بیماری‌های مزمن هستند.

رابطه بیماری‌های شدید روانی (SMI) با شکستگی‌های استخوانی 

در مطالعه جدید، محققان دریافتند که تشخیص بیماری شدید روانی همچنین یک عامل خطر برای شکستگی‌های استخوانی در مردان و زنان است.

با این حال، مردان مبتلا به بیماری شدید روانی دو برابر بیشتر از دیگران دارای سوابق شکستگی استخوانی بودند تا تشخیص پوکی استخوان، به این معنی که ممکن است پوکی استخوان در مردان مبتلا به بیماری شدید روانی به‌موقع تشخیص داده نشود.

به‌طور مشابه، زنان مبتلا به بیماری شدید روانی در سنین ۵۰ تا ۵۴ سال و بالای ۸۰ سال بیشتر در معرض شکستگی استخوانی نسبت به تشخیص پوکی استخوان بودند، به این معنی که ممکن است پوکی استخوان در زنان مبتلا به SMI در این گروه‌های سنی کمتر تشخیص داده شود.

نتایج این مطالعه محققان را به ارائه پیشنهاداتی مانند اندازه‌گیری چگالی استخوان، درمان پوکی استخوان با دارو و مداخلات غیر دارویی مانند ورزش و مشاوره‌های تغذیه‌ای برای افراد مبتلا به بیماری شدید روانی ترغیب کرده است.

 

چرا بیماری‌های شدید روانی نرخ بالاتر شکستگی را پیش بینی می کند؟

این مطالعه به بررسی دلایل این موضوع نپرداخته است. با این حال، می‌توان فرض کرد  افراد مبتلا به SMI به اندازه افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، از پوکی استخوان آگاهی ندارند، یا اینکه افراد مبتلا به SMI ممکن است بیماری‌های همزمان دیگری داشته باشند که اولویت بیشتری برای مدیریت توسط پزشکان عمومی دارند.

دلایل دیگر ممکن است شامل این باشد که افراد مبتلا به SMI ممکن است به اندازه افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، در چکاپ‌های سلامت جسمی در مراکز بهداشتی شرکت نکنند، یا اینکه پوکی استخوان در این گروه سنی زودتر شروع می‌شود که منجر به کمتر شناسایی شدن آن قبل از وقوع شکستگی می‌شود.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست