نقش روده در افزایش پرخاشگری/ تحقیقات جدید ارتباط بین میکروبیوم روده و رفتارهای پرخاشگرانه را نشان می‌دهد

خط سلامت: مطالعات اخیر نشان می‌دهد تغییرات در میکروبیوم روده، به ویژه از بین رفتن باکتری‌های مفید روده، می‌تواند به افزایش رفتارهای پرخاشگرانه منجر شود. این پژوهش که بر روی موش‌ها انجام شده است، نقش حیاتی محور روده-مغز در تنظیم رفتارهای اجتماعی، از جمله پرخاشگری را نشان می‌دهد.

نقش روده در افزایش پرخاشگری/ تحقیقات جدید ارتباط بین میکروبیوم روده و رفتارهای پرخاشگرانه را نشان می‌دهد

مطالعه‌ای که به تازگی در مجله Brain, Behavior, and Immunity منتشر شده است، ارتباطی قابل توجه میان میکروبیوم روده‌ و رفتار پرخاشگرانه را نشان می‌دهد.

به گزارش خط سلامت در این تحقیق که بر روی موش‌ها انجام شده، مشخص شد موش‌هایی که میکروبیوم روده آنها تضعیف یا تخریب شده بود - چه به صورت موش‌های بدون میکروب و چه موش‌هایی که با آنتی‌بیوتیک درمان شده بودند - پرخاشگری بیشتری از خود نشان دادند. این پژوهش نشان می‌دهد محور روده-مغز ، علاوه بر تنظیم عملکردهای فیزیولوژیکی، بر رفتارهای اجتماعی نظیر پرخاشگری نیز تأثیر می‌گذارد.

رابطه محور روده-مغز با رفتارهای پرخاشگرانه

در یک تحقیق که روی موش‌ها انجام شده، مشخص شد موش‌هایی که میکروبیوم روده آنها تضعیف یا تخریب شده بود - چه به صورت موش‌های بدون میکروب و چه موش‌هایی که با آنتی‌بیوتیک درمان شده بودند - پرخاشگری بیشتری از خود نشان دادند. این پژوهش نشان می‌دهد محور روده-مغز، علاوه بر تنظیم عملکردهای فیزیولوژیکی، بر رفتارهای اجتماعی نظیر پرخاشگری نیز تأثیر می‌گذارد.

در بخش دیگری از این تحقیق، دانشمندان تاثیر پیوند میکروبیوم روده از نوزادان انسانی تحت تأثیر آنتی‌بیوتیک را بر موش‌ها بررسی کردند. نتایج نشان داد موش‌هایی که میکروبیوم خود را از نوزادانی دریافت کرده بودند که پس از تولد در معرض آنتی‌بیوتیک قرار گرفته بودند، نسبت به موش‌هایی که میکروبیوم از نوزادان بدون قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک دریافت کرده بودند، رفتار پرخاشگرانه بیشتری داشتند. این مسئله نشان می‌دهد اختلالات زودهنگام در میکروبیوم روده می‌تواند تأثیرات بلندمدتی بر رفتار داشته باشد.

اهمیت میکروبیوم ها در تنظیم سروتونین

علاوه بر تغییرات رفتاری، در موش‌های پرخاشگر تغییرات بیوشیمیایی نیز مشاهده شد؛ از جمله افزایش سطح تریپتوفان - که پیش‌ساز سروتونین است و بر خلق و خو و رفتار تأثیر می‌گذارد. همچنین کاهش سطح سروتونین در مغز این موش‌ها، با رفتار پرخاشگرانه مرتبط بود که نشان‌دهنده اهمیت سلامت میکروبیوم در تنظیم سروتونین و در نتیجه رفتار پرخاشگرانه است.

اگرچه یافته‌ها نشان می‌دهد میکروبیوم روده تأثیر مستقیمی بر پرخاشگری دارد، اما باید توجه داشت که این مطالعه بر روی موش‌ها انجام شده و تحقیقات بیشتری برای تأیید این تأثیرات در انسان مورد نیاز است. پژوهشگران بر اهمیت نقش محور روده-مغز در شکل‌دهی به رفتارهای اجتماعی تأکید کرده‌اند و هشدار داده‌اند که اختلالات ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک می‌تواند به رفتارهای پرخاشگرانه منجر شود.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان