دانشمندان در یک مطالعه گسترده، با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI)، مغز افراد مبتلا به افسردگی را با مغز افراد سالم مقایسه کردند.
به گزارش خط سلامت نتایج نشان داد شبکه برجسته در مغز افراد مبتلا به افسردگی به طور متوسط 73 درصد بزرگتر از افراد سالم است. شبکه برجسته ( salience networ) بخشی از مغز است که نقش مهمی در پردازش پاداش و تمرکز توجه ایفا میکند.
چه ارتباطی بین شبکه برجسته مغز (salience network) و ابتلا به افسردگی وجود دارد؟
محققان بر این باورند که بزرگتر بودن این شبکه ممکن است باعث شود افراد مستعدتر به تجربه احساسات منفی و افسردگی شوند. همچنین، مطالعات قبلی نشان داده است که افرادی که در کودکی شبکه برجسته بزرگتری دارند، احتمال ابتلا به افسردگی در بزرگسالی در آنها بیشتر است.
این یافتهها به محققان کمک میکند تا درک عمیقتری از مکانیسمهای عصبی دخیل در افسردگی پیدا کنند. با شناسایی شبکه برجسته به عنوان یک عامل کلیدی در افسردگی، محققان میتوانند روشهای درمانی جدیدی را توسعه دهند که به طور مستقیم بر این شبکه تأثیر بگذارند.
ممکن است در آینده بتوان با استفاده از تصویربرداری مغز، افرادی را که در معرض خطر بالای ابتلا به افسردگی هستند، شناسایی کرد.
گامهای بعدی پژوهش
محققان قصد دارند در مطالعات آینده، تأثیر درمانهای مختلف افسردگی بر فعالیت شبکه برجسته را بررسی کنند. این مطالعات میتواند به آنها کمک کند تا بهترین روشهای درمانی برای هر فرد مبتلا به افسردگی را تعیین کنند.
نتیجهگیری
این مطالعه جدید یک گام مهم در جهت درک بهتر علل و مکانیسمهای عصبی افسردگی است. با ادامه تحقیقات در این زمینه، امیدواریم در آینده بتوانیم درمانهای موثرتر و شخصیسازیشدهای برای افراد مبتلا به افسردگی ارائه دهیم.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است