یک مطالعه تازه ثابت کرده است یک وقفه کوتاه پنج ثانیهای در حین مشاجره، میتواند به طور چشمگیری از شدت اختلافات بکاهد.
به گزارش خط سلامت، هرچند این موضوع بدیهی به نظر میرسد، اما این اولین بار است که مطالعهای به صورت علمی کاهش پرخاشگری را پس از وقفههای اجباری نشان میدهد.
روانشناسان در دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند برای اندازهگیری تأثیر وقفه اجباری در مشاجرهها، یک بازی را طراحی کردند که در آن زوجها صدای ناخوشایندی را، هرطور که دلشان میخواست، برای شریک زندگی خود درمیآورند.
کاهش پرخاشگری
در این آزمایش که ۸۱ زوج در آن شرکت داشتند، افراد در ۳۰ مرحله بازی شرکت میکردند و در فواصل زمانی مختلف استراحت انجام میشد.
در این مطالعه از یک دوربین ۳۶۰ درجه با امکانات ضبط صدا بهره گرفته شد و محققان از هوش مصنوعی پیشرفته و یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل پاسخهای احساسی استفاده کردند. آنها دریافتند مکث پنج ثانیهای به همان اندازه موثر بود که وقفههای اجباری طولانیتر.
آنا مککاری، محقق مقطع دکترا در دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب دانشگاه سنت اندروز بریتانیا که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره میگوید: «وادار کردن زوجها به یک وقفه پنج ثانیهای به اندازه یک مکث ۱۰ یا ۱۵ ثانیهای مؤثر بود. امری که نشان میدهد حتی کوتاهترین وقفهها نیز میتوانند به آرام کردن مشاجرهها کمک کنند.»
وی اضافه کرد: «این یک ترفند ساده، رایگان و موثر برای کاهش احساسات منفی در هنگام مشاجره است. این ارزانتر از زوج درمانی تمام میشود و میتوان آن را به راحتی در تعاملات روزمره ادغام کرد.»
خانم مککاری و همکارانش دریافتند که زوجها تمایل دارند خود را با سطح پرخاشگری طرف مقابل، حتی در سطوح بالا، تطبیق دهند و تنظیم کنند. با این حال، اجرای یک وقفه کوتاه این الگوی تلافیجویانه را مختل کرد و منجر به کاهش پرخاشگری به طور کلی شد.
محققان میگویند این استراتژی در عین حال محدودیتهای خاص خود را دارد و عمدتا برای مدیریت درگیریهای سطح پایینتر و جلوگیری از تشدید و تبدیل آنها به دعواهای جدیتر مناسب است.
خانم مک کوری در این خصوص میگوید: «این در مورد مدیریت مشاجرههای روزمره که زوجها با آن روبرو هستند و میتوانند تشدید شوند کارایی دارد و برای مثال این رویکرد درباره مواردی که در آنها خشونت خانگی از سوی یکی از زوجین اعمال میشود نامناسب است.»
منبع: یورونیوز
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است