بیشتر اوقات، غم و اندوه موقتی است، بنابراین اگر همیشه غمگین هستید، می تواند دلیلی برای نگرانی باشد.
به گزارش خط سلامت همه گهگاهی احساس غم و اندوه می کنند. شما می توانید به دلایل زیادی احساس غمگینی کنید، مانند شنیدن اخبار بد، دعوا با یک دوست یا فرد مهم، یا صرفا داشتن یک روز پر استرس در محل کار. اگرچه غم و اندوه یک احساس عادی و رایج است، اما چیزی نیست که مجبور باشید دائماً آن را احساس کنید.
غم و اندوه مداوم می تواند طاقت فرسا باشد، به خصوص زمانی که نمی دانید چرا غمگین هستید. ممکن است تعجب کنید که چرا همیشه غمگین هستید یا بی دلیل غمگین هستید. بیشتر اوقات، غم و اندوه موقتی است، بنابراین اگر همیشه غمگین هستید، می تواند دلیلی برای نگرانی باشد.
علائم غم و اندوه
مانند شادی، غم و اندوه نیز طیف وسیعی است. این می تواند از یک احساس غم و ناامیدی خفیف تا غم و اندوه عمیق متغیر باشد. مردم به این احساسات به طرق مختلف واکنش نشان می دهند و غم و اندوه می تواند باعث ایجاد علائم عاطفی و جسمی شود.
علائم عاطفی:
احساس ناخوشی
احساس ناامیدی
واکنش های هیجانی شدید به رویدادهای ناراحت کننده
احساس ناامیدی یا بی انگیزگی
علائم فیزیکی:
از دست دادن اشتها
پرخوری
احساس خستگی یا تخلیه انرژی
گریه
۴ علت بالقوه غمگینی بدون دلیل
تعجب می کنید که چرا همیشه اینقدر غمگین هستید؟ غم و اندوه مداوم اغلب از عوامل استرس زای روزمره مانند فشارهای محل کار، تعارضات روابط، نگرانی های مالی و تغییرات مهم زندگی ناشی می شود. این عوامل می توانند بار عاطفی انباشته ای ایجاد کنند که منجر به احساس غم و اندوه و آشفتگی عاطفی مداوم شود.
با این حال، زمانی که غم و اندوه به یک احساس ثابت و بدون دلیل روشن تبدیل می شود، بسیار مهم است که به فراتر از این محرک های فوری نگاه کنید. غم و اندوه مداوم می تواند نشانه ای از این باشد که عوامل عمیق تر و کمتر آشکار در حال بازی هستند و بر خلق و خوی منفی شما تأثیر می گذارند. موارد زیر ممکن است توضیح دهند که چرا بی دلیل احساس غمگینی می کنید.
۱.تغییرات هورمونی
هورمون ها بسیاری از عملکردها را در بدن هماهنگ می کنند و می توانند به طور قابل توجهی بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارند. حتی تغییرات جزئی در سطح هورمون می تواند بر وضعیت عاطفی شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، نوجوانان اغلب در دوران بلوغ نوسانات خلقی شدیدی را تجربه میکنند و هورمونهای جنسی مانند تستوسترون و استروژن همچنان بر احساسات تأثیر میگذارند.
در طول قاعدگی، سطح استروژن و پروژسترون افزایش می یابد. این تغییرات هورمونی می تواند سطح سروتونین را در مغز تغییر دهد.
۲.اختلال عاطفی فصلی
اگر در زمانهای خاصی از سال احساس غم و اندوه میکنید، ممکن است به وضعیتی به نام اختلال عاطفی فصلی (SAD) مبتلا باشید. اختلال عاطفی فصلی (SAD) یک وضعیت سلامت روان است که با تغییر فصل ایجاد می شود. علائم اختلال عاطفی فصلی (SAD) معمولا در پاییز شروع می شود و در زمستان ادامه می یابد، به همین دلیل است که گاهی اوقات به عنوان افسردگی زمستانی شناخته می شود.
کارشناسان معتقدند که اختلال عاطفی فصلی (SAD) به دلیل تغییر سطوح نور خورشید ایجاد می شود. وقتی زمانی را زیر نور خورشید می گذرانیم، بدن ما سروتونین تولید می کند. با کاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سطح سروتونین ما کاهش می یابد، که می تواند منجر به احساس غم و اندوه شدید یا افسردگی فصلی شود.
۳.استرس مزمن
گاهی اوقات، اگر میپرسید چرا بی دلیل احساس غمگینی میکنید، ممکن است به این دلیل باشد که انتظار نداشتید برخی رویدادها احساساتی مانند غم و اندوه را تحریک کنند. همه ما به روش های مختلف به استرس واکنش نشان می دهیم. استرس مزمن ممکن است برخی افراد را عصبی، تحریک پذیر یا عصبانی کند و دیگران را غمگین کند.
در واقع، غم و اندوه اغلب توسط استرس مزمن ایجاد می شود. درست مانند غم و اندوه، استرس نیز بخشی عادی از زندگی است. گفته می شود، اگر ابزار سالم یا گزینه های درمانی برای مقابله با آن نداشته باشید، می تواند برای وضعیت عاطفی شما مضر باشد.
۴.افسردگی
اگر به نظر می رسد که غم شما هرگز از بین نمی رود، ممکن است در واقع افسرده باشید. افسردگی یکی از شایع ترین شرایط سلامت روان است که می تواند شما را با خلق و خوی بد یا غم و اندوه مداوم مواجه کند.
مهم است که به یاد داشته باشید که انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد و همه افراد به طور مشابه آن را تجربه نمی کنند. افسردگی شدید می تواند باعث اختلال قابل توجهی شود، اما افسردگی خفیف همیشه در زندگی و عملکرد روزمره اختلال ایجاد نمی کند. اگر مشکوک هستید که غم شما ممکن است چیزی بیشتر باشد، مانند افسردگی، باید با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید تا تشخیص افسردگی را بررسی کند.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.