آینه ها به این افراد دروغ می گویند!

خط سلامت: بی اشتهایی عصبی با محدودیت دریافت مواد مغذی نسبت به نیاز تعریف می شود که منجر به کاهش وزن قابل توجه بدن می شود .

آینه ها به این افراد دروغ می گویند!

 بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی ترس از افزایش وزن و تصویر بدنی مخدوش با ناتوانی در درک جدی بودن وضعیت خود خواهند داشت.

به گزارش خط سلامت در اختلال بی اشتهایی عصبی فرد ترس زیادی از افزایش وزن دارد و به همین علت دچار کمبود وزن شدید می شود. 

بی اشتهایی عصبی تاثیرات منفی جسمی و روانی زیادی دارد. در این مطلب اختلال بی اشتهایی عصبی بررسی شده است.

انواع بی اشتهایی عصبی 

نوع محدود کننده 

در نوع محدود کننده کاهش وزن از طریق محدودیت کالری صورت می‌ گیرد. این نوع از بی اشتهایی عصبی با رژیم‌ های شدید، روزه گرفتن و تمرین‌ های ورزشی شدید همراه است.

نوع پاکسازی کننده

این گروه افراد پس از دریافت کالری سعی می‌ کنند با استفاده از داروهای مسهل یا از طریق استفراغ غذای مصرفی خود را دفع کنند.

بی اشتهایی عصبی در بین دختران نوجوان، زنان جوان و در رنج سنی 13 تا 20 سال بیشترین شیوع را دارد اما امکان بروز آن در بین همه مردم و در هر سنی وجود دارد.

افراد مبتلا به این اختلال ترس و واهمه شدیدی از چاق شدن دارند. عادات غذایی آنها از همین ترس ناشی می ‌شود. بی اشتهایی عصبی معمولاً دختران نوجوان را تحت تأثیر قرار می ‌دهد.

این افراد حتی بعد از اینکه وزن بسیار زیادی کم می ‌کنند و بسیار لاغر می ‌شوند این‌ کار را تا بیمار شدن و حتی مرگ پیش می ‌برند و تصور می ‌کنند هنوز اضافه‌ وزن دارند.

معمولاً عادات غذایی عجیبی دارند مثل امتناع از غذا خوردن در حضور دیگران. گاهی اوقات این افراد غذاهای بسیار سنگین و حجیمی برای دیگران آماده می ‌کنند، اما از آن نمی خورند.

بی اشتهایی عصبی در طبقات اجتماعی-اقتصادی بالا شایع‌ تر است و آنهایی که در فعالیت‌ هایی شرکت دارند که لاغر بودن مسئله مهمی است، مثل رقص، نمایش و دونده‌ های استقامت، بیشتر به این اختلال دچار می ‌شوند.

بی اشتهایی عصبی معمولاً به دنبال رژیم گرفتن عادی برای کاهش وزن آغاز می‌ شود. فرد بیمار بسیار کم‌ غذا می ‌خورد و از توقف رژیم لاغری پس از وزن کم کردن خودداری می ‌کند. در این حالت دریافت ذهنی و تصور فرد نسبت به بدن خودش مشکل می‌ شود. 

بی اشتهایی عصبی خطرات بسیار زیادی را متوجه سلامتی می ‌کند. این خطرات عبارت‌ اند از: جمع شدن استخوان‌ ها، کمبود مواد معدنی، پایین بودن دمای بدن، نا منظم بودن ضربان قلب، نارسایی دائمی در رشد طبیعی، ایجاد پوکی استخوان.

شایع ‌ترین علائم بی اشتهایی عصبی، کاهش وزن به میزان حداقل 15 درصد وزن بدن، بدون اینکه بیماری جسمانی وجود داشته باشد. در این وضعیت انرژی فرد به‌ رغم تحلیل رفتن بدن در حد خوبی است.

فرد ترس زیادی از چاقی دارد و دچار افسردگی، بی ‌اشتهایی، یبوست، توقف قاعدگی، عدم تحمل سرما، خودداری از حفظ حداقل استاندارد وزن برحسب سن و قد و اشکال در برداشت ذهنی از شکل بدن خود می‌ شود.

علل اختلال بی اشتهایی عصبی ناشناخته است. برخی از این عوامل شامل تعارضات خانوادگی و تعارضات جنسی، ترس بیمارگونه از اضافه‌ وزن، لاغری به‌ عنوان مد روز و مظهر زیبایی یا به‌ عنوان یکی از علائم افسردگی یا اختلال شخصیت هستند.

عواملی که خطر ابتلا به این اختلال روانی را افزایش می ‌دهند، عبارت اند از: فشار دوستان و همسالان یا فشار اجتماعی برای لاغر بودن، سابقه اضافه‌ وزن مختصر، شخصیت تکامل طلب، وسواسی یا پیروزی‌ خواه، استرس روانی یا مشاغل خاص.

کم ‌خوری عصبی 

افراد به ‌منظور پیشگیری از اختلال کم ‌خوری عصبی با مشکلات شخصی به‌ طور منطقی برخورد کنند. سعی کنند با کمک روانشناس بالینی، خانواده و دوستان، مشکلات را برطرف کنند یا با آنها کنار بیایند.

درصورتی‌ که بیمار به وجود اختلال عاطفی واقف شود، کمک بخواهد و همکاری خوبی در طی درمان داشته باشد، این وضعیت قابل درمان است. اما بدون درمان، این اختلال باعث ناتوانی دائمی یا حتی مرگ می شود.

بیمارانی که دچار بی ‌اشتهایی عصبی هستند، زیاد دست به خودکشی می ‌زنند، زیرا عزت ‌نفس آنها پایین است. درمان این بیماران چندین سال ادامه می یابد و البته عود کردن بیماری به خصوص زمانی که فرد تحت استرس قرار بگیرد، محتمل است.

هدف از درمان، این است که بیمار مجدداً الگوی مناسب غذا خوردن را از سر گیرد تا وزن او به حالت طبیعی بازگردد. 

همچنین تأکید می‌ شود یک رژیم غذایی مناسب درمان برای بیمار ارائه شود. همچنین امکان دارد مکمل ‌های ویتامینی یا مواد معدنی برای او تجویز شوند.

بی اشتهایی عصبی و بارداری

برای به ‌دنیا آوردن نوزاد سالم، زنان باردار باید به ‌طور متوسط 10 تا 15 کیلوگرم وزن اضافه کنند. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی، برای باردار شدن دچار مشکل خواهند شد. 

زنان مبتلا به اختلالات غذایی بیشتر دچار سقط‌ جنین می ‌شوند و نوزاد آنها زود رس به ‌دنیا می آید و درمعرض مشکلات سلامتی بسیاری می باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان