تحقیقات نشان می دهد بیشترین تاثیر در میان این تمرینات را حرکات موزون و رقص دارد.
به گزارش خط سلامت ، دکتر کاترین رِفیلد در این مورد می گوید:” تمرینات فیزیکی و حرکات ورزشی یا حرکات موزون و رقص، تاثیر مثبتی روی کند شدن و حتی برعکس کردن کاهش توانایی های ذهنی و مغزی مربوط به بالا رفتن سن دارد.
مقایسه رقص و تمرینات ورزشی
در این مطالعه دو تمرین حرکات موزون و رقص و تمرینات وزشی استقامتی هردو باعث افزایش فعالیت بخش هایی از مغز همراه بود .
با این همه زمانی که دانشمندان به برسی تاثیرات و مقایسه حرکات موزون و رقص با سایر فعالیت های بدنی و فیزیکی پرداختند متوجه شدند، تنها حرکات موزون و رقص است که باعث بروز تغییرات چشم گیر رفتاری، از نظر بهبود تعادل می شود.
آلزایمر و تعادل
داوطلبان سالمند شرکت کننده در این آزمایش، بطور میانگین ۶۸ سال داشتند که محققان برای انجام دو فعالیت آنها را تقسیم بندی کردند؛ گروهی برای آموزش و تمرین حرکات موزون و رقص به مدت ۱۸ ماه و به صورت هفتگی و گروه دیگری در همین مدت برای انجام تمرینات ورزشی استقامتی انتخاب شدند.
در هردو گروه افزایش فعالیت در ناحیه ی هیپوکامپ مغز مشاهد شد. این یافته بسیار مهم است زیرا این ناحیه از مغز اغلب تحت تاثیر بیماری های مرتبط با سالخوردگی مانند آلزایمر قرار می گیرد .
علاوه بر این نقش مهمی در حافظه، یادگیری و حفظ تعادل فرد ایفا می کند. گروهی که برای انجام تمرینات استقامتی و ورزشی انتخاب شدند، به انجام برنامه ی متداول ورزشی شامل حرکات تکراری مثل دوچرخه سواری و پیاده روی و… پرداختند، این در حالی است که گروه دیگر، هر هفته در برنامه ی خود با چالش جدیدی درحرکات موزون و رقص مواجه می شدند.
دکتر رفلید در این مورد می گوید: در این تحقیق تلاش کردیم تا برای شرکت کنندگان سالمند، برنامه ای طراحی کنیم که همواره در حال تغییر باشد و شامل ژانر های مختلفی از حرکات موزون و رقص باشد. قدم ها، الگوی حرکات دست ها، شکل ایستادن، سرعت و آهنگ حرکات نیز هر دو هفته یک بار تغییر می کرد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است