فرزند پسر انرژی بیشتری برای شیر دادن نیاز دارد و این یکی از دلایل کوتاه شدن عمر زنان است.
به گزارش خط سلامت محققان دریافتهاند زنانی که پسردار می شوند میتوانند نسبت به زنانی که دختر دارند، عمر کوتاهتری داشته باشند.
پسرزاها زودتر می میرند
مطالعه آنها نشان داد خطر مرگ یک زن به ازای هر پسری که به دنیا میآید 7 درصد در سال افزایش مییابد یک اثر کوچک اما از نظر آماری قوی، حداقل برای افرادی که تیم بررسی کردهاند.
سامولی هله از دانشگاه تورکو در فنلاند، نویسنده این مطالعه، میگوید: تحقیقات قبلی در مورد تأثیر جنسیت نوزاد بر طول عمر مادر متفاوت بوده است، بنابراین تجزیه و تحلیل جدید ما واقعاً یک آجر دیگر در دیوار است. من تعجب نمی کنم که نتایج متفاوت بوده است، زیرا مطالعات قبلی جوامع مختلف، شیوه های فرهنگی و غیره را درگیر کرده است.
مجموعه ای از عوامل می تواند بر طول عمر یک زن تأثیر بگذارد، مانند ثروت، تغذیه و همچنین تعداد فرزندان . تأثیر پسر داشتن در مقایسه با یک دختر احتمالاً در محیط هایی که منابعی مانند غذا و مراقبت های بهداشتی ضعیف هستند، آشکارتر است.
هل و نویسنده همکارش، ویرپی لومافوند، سوابق افراد در هشت محله را که در طول قرن هفدهم تا اواسط قرن بیستم زندگی می کردند، بررسی کردند. آنها دریافتند اگر زنی در این جوامع در زمان تولد آخرین فرزندش 37 سال سن داشته باشد، امید به زندگی او بسته به جنسیت فرزندانش متفاوت خواهد بود. او اگر پسر نداشت 33.1 سال دیگر، اگر سه پسر داشت 32.7 سال دیگر و اگر شش پسر داشت 32.4 سال دیگر زندگی می کرد.
این مطالعه که در Biology Letters منتشر شده است ، بر اساس تحقیقات قبلی منتشر شده توسط همان تیم در مجله Science بیش از ده سال پیش است که نشان میدهد به ازای هر پسری که به دنیا میآورد، عمر یک زن به طور متوسط 34 هفته کوتاه میشود.
عوامل بیولوژیکی
اما دلیل این تفاوت کوچک، معمای بزرگ است. هله میگوید: اهمیت نسبی عوامل بیولوژیکی در مقابل عوامل فرهنگی همچنان یک سوال باز است. ما به دادههای بیشتری نیاز داریم، از جمله اینکه چند پسر در مقابل دختران در کارهای روزمره کمک کردهاند، واقعاً از چه سنی شروع به کار در خارج از خانه کردهاند و غیره.
اریک لیندکویست معتقد است اثرات پسران بر طول عمر یک زن قطعا واقعی است و احتمالاً به دلیل عوامل بیولوژیکی مانند شیردهی است.
مطالعات دیگر نشان دادهاند پسرها میتوانند از نظر بیولوژیکی آسیب بیشتری به مادرشان وارد کنند، زیرا هنگام تولد کمی سنگینتر از دختران هستند.
چند مطالعه نشان داده اند زنان انرژی بیشتری را برای شیردهی پسران صرف می کنند .
او میگوید: فکر میکنم هزینههای داشتن پسر به دختر بیشتر اجتماعی است تا بیولوژیکی.
تحقیقات پیشین
پسردارشدن علاوه بر دردسرهایی که دارد از عمر مادران کم می کند. این یافته محققان ممکن است شادی پسردارشدن را در ذهن زنان کاهش دهد.
اخیراً یک تحقیق نشان داده است پسردارشدن بطور متوسط 8 ماه و نیم از عمر مادر کم می کند. البته این مساله تأثیری بر عمر پدر ندارد.
این تحقیق توسط دکتر اکولوژیست سامولی هیلی از دانشگاه تورکو در فنلاند و دکتر ویرپی لوما از دانشگاه شفیلد در بریتانیا منتشر شده است و آنها در این مورد می گویند: پسردارشدن موجب کاهش زندگی مادران پس از زایمان می شود.
نمونه های این پژوهش مربوط به زنانی است که در قرن های 17 تا 20، در 8 بخش مختلف فنلاند زندگی می کردند. این دوره زمانی دوره ای است که اغلب افراد جامعه کشاورز بوده و به مراقبت پزشکی مدرن یا کنترل جمعیت دسترسی نداشتند.
محققین دریافتند مادری که شش پسر به دنیا می آورد بطور متوسط 32.4 سال پس از تولد کوچکترین پسرش زنده می ماند، در حالی که مادری که دختر به دنیا می آورد، تقریباً 33.1 سال پس از تولد کوچکترین دخترش زنده می ماند.
هیلی می گوید: دلایل اجتماعی و فرهنگی هم در این میان نقش داشتند. پسران بزرگسال شاید برای رفاه حال والدین مفید باشند و در بعضی از کشورها نرخ بقا را افزایش دهند، ولی دختران در کشورهای دیگر مفیدترند.
در قرن هجدهم و نوزدهم در فنلاند، دختر در بسیاری از مسئولیت های خانگی مادر به او کمک می کرد و بدین ترتیب امید به زندگی او را افزایش می داد. البته پدرها تحت تأثیر قرار نمی گرفتند، زیرا زاد و ولد بر بدن شان تأثیری ندارد.
با این حال هیلی می گوید: این تحقیق نشان می دهد هر چه پسر بیشتری داشته باشید، میزان بقای شما بعد از زایمان کمتر است. از لحاظ زیست شناسی، پسردارشدن در مقایسه با دختر داشتن هزینه بیشتری هم دارد و این هم دلیل دیگری بر عمر کوتاه تر است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.