ویژگی های یک رابطه سالم و ازدواج موفق

خط سلامت : یک رابطه خوب برای زن و شوهر چه مواردی را باید در بر بگیرد که رابطه سالم تلقی شود.

ویژگی های یک رابطه سالم و ازدواج موفق

رابطه خوب و رابطه سالم شامل صداقت، اعتماد، احترام و ارتباط آزاد بین زن و شوهر است و هر دو نفر در آن تلاش و سازش می کنند.

به گزارش خط سلامت عدم تعادل قدرت وجود ندارد. شرکا به استقلال یکدیگر احترام می گذارند، می توانند بدون ترس از انتقام یا تلافی تصمیمات خود را بگیرند و تصمیمات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

ویژگی های یک رابطه سالم

داشتن ارتباط درست و موثر از عوامل مهم در زندگی زوجین است. آشنایی با این مهارت ها باعث داشتن زندگی سالم و شاد و همچنین حفظ یک ازدواج موفق است. اما نیاز اصلی شناخت مهارت های ارتباطی مناسب در موقعیت های مختف زندگی است.

 در ادامه به بررسی تفاوت روابط و موارد مهم در شیوه ارتباط صحیح زوجین پرداخته شده است.

مهارت ارتباط با هیچ یک از روابط بین فردی دیگر قابل مقایسه نیست. ارتباط زوجین می تواند صمیمانه ترین و راحت ترین رابطه باشد و می تواند شدید ترین صدمات ممکن را به اعضاء وارد کند.

رابطه زوجی با رابطه دوستانه و رابطه فامیلی تفاوت دارد.

رابطه زوج داوطلبانه است یعنی هر دو عضو می دانند مجبور نیستند با هم ازدواج کنند.

 رابطه زوج مستلزم ایجاد تعادل بین پویایی و ثبات است.

رابطه زوج سالم، تعادلی است بین گذشته، حال و آینده به گونه ای که زمان حال و آینده فدای گذشته نشود.

ازدواج کردن مستلزم ترکیب دو آینده و دو گذشته است که شامل ارزش ها و جهان بینی های متفاوتی است.

قرار گرفتن در رابطه زوجی مستلزم حمایت کردن و حمایت شدن است.

در رابطه زوج لازم است هر عضو فردیت و هویت منحصر به فرد خود را حفظ کرده و در عین حال توانایی این را داشته باشد در لحظاتی این فردیت را فدای رابطه کند.

ازدواج کردن یکی از مشکل ترین و پیچیده ترین وظایف دوره بزرگسالی است. این رویداد مهم در عین حال به عنوان ساده ترین و عاشقانه ترین مرحله چرخه زندگی توصیف شده است.

زوجین برای داشتن رابطه پایدار و لذت بخش، باید به وسیله شناساندن محدویت ها به دیگران، حول رابطه خود مرز ایجاد کنند. زوجینی که حول رابطه خود مرز ایجاد نمی کنند، درون خانواده اصلی و یا روابط دوستی گیر می افتند. ایجاد مرزها گاهی به سادگی امکان پذیر نیست.

تعارضات رابطه زوج با نیازهای فردی

وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند، رابطه ی زوجی برای آنها نسبت به سایر روابط، در اولویت قرار گرفته و به طور طبیعی دیگر روابط آنها در حالت ثانویه قرار می گیرد.

اگر این گونه عمل نشود، چالش های ارتباطی زوج عمیق می شود. تنش بین فردیت شخص (استقلال و خود محوری) و قرار گرفتن در یک رابطه ی زوجی که مستلزم توجه کردن به خواسته ها و نیازهای شخص دیگر است، باید حل شود تا رابطه زوج به سمت موفقیت و لذت پیش رود.

اسطوره ها 

گاهی اوقات زوج ها انتظارات غیر منطقی و غیر واقع بینانه ای از خود، همسر و رابطه دارند. این انتظارات غیر واقع بینانه یا اسطوره ها، باید اصلاح شوند تا اثر منفی آنها بر رابطه و رفتار زوجین کاهش پیدا کند.

بعضی از اسطوره های متداول در روابط زوج ها به قرار زیر است:

خوشحالی دائمی

این یک تفکر و باور غیرمنطقی است. به عبارتی خوشحال نبودن به دوست داشتن یا دوست نداشتن یکدیگر ربطی ندارد.

صداقت دائمی

بیان بعضی موارد مربوط به گذشته اثر منفی در ذهن همسر می گذارد. به همین دلیل بیان عواملی که تأثیر منفی بر روابط دارند منطقی به نظر نمی رسد.

همراهی دائمی

زوجین می توانند یکدیگر را دوست داشته باشند و در عین حال گاهی اوقات در کنار هم نباشند.

فرد پایبند به این باور در صورتی که همسر لحظاتی را با او نباشد، احساس رنجش و ناراحتی می کند و این احساس او، در رابطه با همسرش اختلال ایجاد می کند.

مقصر کردن یک نفر

در بسیاری از مشکلات زوجین واقعاً کسی مقصر نیست، بلکه مشکل حاصل تفاوت دیدگاه و نظر زوج هاست.

توافق دائمی

این که زوجین توافق داشته باشند خوب است اما عدم توافق آنها در بعضی از زمینه ها کاملا طبیعی است.

نیاز به صحبت کردن

واقعیت این است انسان ها هر چقدر یکدیگر را دوست داشته باشند، نمی توانند ذهن یکدیگر را بخوانند. صحبت کردن زوجین با یکدیگر ذهنیات آنها را به هم نزدیک می کند و باعث می شود از خواسته های یکدیگر با خبر شوند.

ساختن رابطه خوب

رابطه خوب خود به خود اتفاق نمی افتد. کسی که باور فوق را دارد، منتظر می ماند تا رابطه ایجاد شود. اغلب می گویند شانس ندارند یا به درد هم نمی خورند.

عدم نیاز به دوستان و خانواده

چنین فردی عقیده دارد زوجین باید به هم وابسته باشند و نیازی به دوستان و خانواده نیست.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان