آلزایمر یکی از شایع ترین بیماری های عصب شناختی است که با افت تدریجی حافظه و سایر مشکلات شناختی مشخص می شود. تحقیقات نشان داده است خوردن برخی مواد غذایی با خطر ابتلا به آلزایمر رابطه مستقیم دارد.
به گزارش خط سلامت در این مطلب به معرفی برخی از مواد غذایی می پردازیم که خوردن آن ها احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
چربی های ترانس
در پی درک بیماری آلزایمر، محققان در حال بررسی ارتباط بالقوه بین رژیم غذایی و سلامت شناختی هستند و چربی های ترانس را به عنوان یک نگرانی کلیدی مورد توجه قرار می دهند.
شناخت چربی های ترانس
چربیهای ترانس، چربیهای مصنوعی ناشی از فرایند هیدروژنه شدن هستند و در غالبا در تهیه غذاهای فرآوری شده یافت میشوند. مطالعات اخیر بر نقش بالقوه این چربی های مصنوعی در افزایش خطر آلزایمر تمرکز دارد.
اختلال در سد خونی مغزی
برخی شواهد نشان میدهند چربیهای ترانس ممکن است سد خونی مغزی را به خطر بیندازند و ورود مواد مضر را تسهیل کنند.
تاثیر بر سطوح کلسترول
چربی های ترانس با افزایش کلسترول بد(LDL) و کاهش کلسترول خوب( HDL)، تهدیدی دوگانه برای سلامت قلب و عروق و عملکرد شناختی به شمار می روند.
اقدامات نظارتی و توصیه های غذایی
امروزه با افزایش شواهدی که نشان می دهد چربیهای ترانس احتمال ابتلا به زوال شناختی را افزایش می دهد، بر نقش حیاتی انتخابهای غذایی آگاهانه تأکید می شود. برای تامین سلامت شناختی، اجتناب از محصولات حاوی چربی ترانس و انتخاب یک رژیم غذایی غنی از غذاهای طبیعی ضروری است.
از این غذاها دوری کنید
محصولات پخته تجاری؛ مانند: کیک، کلوچه، شیرینی، دونات
میان وعده های مضر، مانند: چیپس سیب زمینی، پاپ کورن و کراکر
غذاهای سرخ شده، مانند: سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده، ماهی سرخ شده
غذاهای منجمد؛ مانند: برخی از پیتزاهای یخ زده و دسرها
غذاهای فرآوری شده؛ مانند: تنقلات فرآوری شده، محصولات پخته شده از پیش بسته بندی شده، نودل فوری
انواع مختلف کرم های قهوه
کره بادام زمینی؛ حتی کره بادام زمینی ممکن است حاوی چربی هیدروژنه باشد. برچسب ها را برای روغن های نیمه هیدروژنه بررسی کنید.
خامههای غیر لبنی؛ برخی از خامههای غیر لبنی ممکن است حاوی روغنهای نیمه هیدروژنه باشند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.