آلزایمر به عنوان یکی از پیچیده ترین بیماری های عصبی شناختی با از دست دادن تدریجی ارتباطات نورونی و تحلیل عملکردهای ذهنی مشخص می شود.
به گزارش خط سلامت این بیماری علاوه بر حافظه، گفتار، تفکر، زبان، قضاوت و رفتار فرد را تحت تأثیر قرار می دهد.
آلزایمر چه علایمی دارد؟
آلزایمر شناخته شده ترین نوع زوال عقل است که 60 تا 80 درصد از کل موارد دمانس ( زوال عقل) را تشکیل می دهد.
بیماری آلزایمر در ابتدا با از دست دادن خفیف حافظه و ضعف در قضاوت ظاهر می شود. همانطور که این بیماری به تدریج پیشرفت می کند، عملکردهای پیچیده تر مغز نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. در مراحل بعدی، تعادل و هماهنگی و همچنین عملکردهای خودمختار مانند: ضربان قلب، تنفس، هضم و چرخه خواب به شدت تحت تأثیر قرار می گیرند.
چه علایمی نشان دهنده مراحل پایانی آلزایمر است؟
علائمی که نشان می دهد بیمار مبتلا به آلزایمر به پایان عمر خود نزدیک شده است عبارتند از: بی قراری، ناتوانی در صحبت کردن یا بلعیدن و تغییرات تنفسی.
در مراحل پایانی بیماری آلزایمر، آسیب عصبی و ضعف عضلانی باعث می شود بیماران توانایی هماهنگی حرکات ساده را نیز از دست بدهند. در نهایت، آنها قادر به راه رفتن، برقراری ارتباط، کنترل حرکات مثانه و روده نیستند. علائمی که نشان می دهد بیمار مبتلا به آلزایمر به پایان عمر خود نزدیک شده است عبارت است از:
ناتوانی در صحبت کردن
ناتوانی در خوردن یا آشامیدن
ناتوانی در حرکت یا تغییر موقعیت
زخم بستر یا زخم فشاری ناشی از نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت در یک وضعیت
تشنج
دست ها و پاهای سرد
بی قراری
خوابیدن برای مدت طولانی
تغییرات تنفسی مانند نفس های کم عمق. مراحل پایانی بیماری آلزایمر از نظر احساسی و جسمی، نه تنها برای بیماران، بلکه برای اعضای خانواده و مراقبان آنها بسیار چالش برانگیز است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.