
افراد عمیقاً خودمحور آنقدر در دنیای خود غرق میشوند که تأثیر رفتار خود بر دیگران را نادیده می گیرند.
نیاز دائمی به اعتبارسنجی
به گزارش خط سلامت، یکی از ویژگیهای کلیدی افراد عمیقاً خودمحور، اشتیاق دائمی آنها برای تأیید و تمجید است. برخلاف افراد با اعتماد به نفس که بدون توجه به تایید بیرونی احساس امنیت را در درون خود جستجو می کنند، افراد خودمحور آرزوی اطمینان دائمی دارند.
این نیاز به اعتبار سنجی اغلب خود را به طرق مختلف نشان می دهد. به عنوان مثال، چنین افرادی ممکن است بیش از حد به دستاوردهای خود ببالند یا دائماً به دنبال تعریف و تمجید باشند. اما ممکن است حتی متوجه نشوند که دارند این کار را انجام می دهند. آنها ممکن است این را راهی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات یا موفقیت خود بدانند، بدون اینکه متوجه شوند ممکن است برای دیگران به عنوان یک خود محوری به نظر برسد.
اگر متوجه شدید شخصی همیشه مکالمه را به سمت خودش هدایت می کند یا مرتباً به دنبال تأیید است، ممکن است با فردی عمیقاً خودمحور سروکار داشته باشید.
عدم علاقه واقعی به دیگران
افراد عمیقاً خودمحور به ندرت علاقه واقعی به زندگی، تجربیات یا احساسات دیگران را نشان میدهند.
اگر متوجه شدید که مکالمات شما با کسی معمولا یک طرفه است و حول محور او می چرخد، به احتمال زیاد با فردی خود محور سروکار دارید.
دشواری در پذیرش انتقاد
افراد خودمحور اغلب در پذیرش انتقاد یا بازخورد منفی مشکل دارند. هنگامی که با انتقاد مواجه می شوند، اغلب به جای در نظر گرفتن اعتبار بازخورد، با سرپیچی، عصبانیت یا انکار واکنش نشان می دهند.
این رفتار نه تنها مانع رشد شخصی آنها می شود، بلکه روابط آنها را با دیگران نیز تیره می کند.
عدم تمایل به سازش
یکی دیگر از نشانه های یک فرد عمیقاً خودمحور، بی میلی یا امتناع آشکار از سازش است. آنها تمایل دارند نگرش «راه من یا بزرگراه» داشته باشند، و اصرار دارند که کارها را بدون در نظر گرفتن نظرات یا احساسات دیگران انجام دهند.
این موضع سفت و سخت اغلب ناشی از این باور است که ایده ها، نظرات یا نیازهای آنها برتر از نظر دیگران است.
از نظر آنها سازش به جای توافق یا راه حل متقابل، ضرر است.
همیشه قربانی را بازی می کند
بازی قربانی یک تاکتیک رایج افراد خودمحور است. آنها در تغییر موقعیتها مهارت دارند تا خودشان را قربانی جلوه دهند، حتی زمانی که آشکارا در اشتباه هستند.
این رفتار دو هدف را دنبال می کند. اولاً توجه را از اشتباهات آنها منحرف می کند و ثانیاً همدردی و توجه را جلب می کند.
اگر متوجه شدید که شخصی دائماً نقش قربانی را بازی می کند و از پذیرفتن مسئولیت اعمال خود امتناع می ورزد، به احتمال زیاد ممکن است بیش از آنچه که تصور می کند، خود محور باشد.
بی توجهی به نیازهای دیگران
یکی از دلخراش ترین نشانه های افراد عمیقاً خودمحور، بی توجهی آنها به نیازها، احساسات و رفاه دیگران است. دنیای آنها حول خودشان می چرخد ؛ به حدی که فراموش می کنند دیگران هم نیز نیازهایی دارند.
عدم همدلی
فقدان عمیق همدلی نشانه روشنی از خود محوری ریشهدار است.
این فقدان همدلی، ناتوانی در قرار دادن خود به جای دیگری، یک ویژگی کلیدی افراد خودمحور است.
کنترل رفتار
افراد خودمحور اغلب رفتار کنترلی از خود نشان می دهند و می خواهند هر جنبه ای از یک موقعیت یا رابطه را مطابق با نیازها و خواسته های خود دیکته کنند.
این کنترل میتواند از تصمیمهای جزئی، مانند انتخاب رستوران برای شام، تا تصمیمات مهم زندگی که شامل شغل یا روابط باشد، متغیر باشد.
نیاز آنها به کنترل معمولاً ناشی از تمایل به حفظ دنیایی است که حول آنها می چرخد. آنها معتقدند که بهتر می دانند و به عقاید و احساسات دیگران بی اعتنا هستند.
اگر احساس میکنید که در انتخابهایتان توسط یکی از نزدیکانتان کنترل میشود یا مورد بیتوجهی قرار میگیرد، این میتواند نشانهای از خود محوری عمیق باشد.
ناتوانی در جشن گرفتن موفقیت دیگران
شاید بارزترین نشانه یک فرد عمیقاً خودمحور ناتوانی آنها در جشن گرفتن واقعی موفقیت دیگران باشد. آنها اغلب از دستاوردهای دیگران احساس خطر می کنند و آنها را ضربه ای به ارزش خود می دانند.
این حسادت یا ناامنی آنها را از خوشحالی واقعی برای دیگران باز می دارد.
آنها ممکن است به جای سهیم شدن در شادی، موفقیت را کم اهمیت جلوه دهند یا کانون توجه را به سمت خودشان هدایت کنند.
اگر با کسی روبرو میشوید که برای جشن گرفتن پیروزیهای شما تلاش میکند بدون اینکه خودش را بسازد، این نشانه روشنی از خود محوری عمیق است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.