فضانوردی با برخی چالش های منفی برای سلامت روان همراه است.
فضانوردان آزمایشهای علمی پیشرفته و کارهای مهم دیگری را روی ایستگاه فضایی بینالمللی انجام میدهند، و این به آنها احساس هدفی میدهد که برای سلامت روان شان مفید است.
فضانوردی و چالش های سلامت روان
فضانوردی تجربه هیجان انگیز و خاص است. تحقیقات متمرکز بر سنجش سلامت روان فضانوردان، نشان داده است، این افراد معمولا با برخی چالش های سلامت روان دست و پنجه نرم می کنند.
جاذبه کم برای بدن تجربه ای بسیار سخت است. همچنین کارهایی که انجام آن ها روی زمین ساده است، مانند تهیه غذا و رفتن به دستشویی، در فضا چالش برانگیز می شود. شرایط کاری استرس زا و خطرناک فضانوردان را تحت استرس دایمی قرار می دهد.
اگرچه فضانوردان اغلب روابط معناداری با سایر همراهان خود برقرار می کنند، ولی تعاملات اجتماعی محدودی دارند و همین امر منجر به احساس انزوا تنهایی می شود.
انزوا چه تاثیری بر سلامت روان فضانوردان دارد؟
برخی چالش های سلامت روان که فضانوردان با آن مواجه هستند عبارتند از:
استرس و اضطراب
احساس خستگی
مشکلات خواب به دلیل کمبود نور طبیعی و اختلال در چرخه خواب
تحریک پذیری و عصبانیت
نوسانات خلقی
زودرنجی و تجربه هیجانات منفی
مشکلات سیستم عصبی و عملکردی به دلیل تشعشعات، دی اکسید کربن و سطوح بالای نویز
تاثیرات منفی سر و صدای زیاد در فضا
فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی به طور مداوم در معرض صدای 72 دسیبل هستند که معادل سر و صدای ترافیک بزرگراه از فاصله 15 متری است. تحقیقات نشان داده شده است سطوح بالای سر و صدا بر سلامت روان تأثیر می گذارد.
چالش های بازگشت به زمین
اگرچه زندگی و کار در فضا تجربه ای سخت است، اما سازگاری مجدد با زندگی روی زمین نیز چالشهایی دارد. به همین دلیل است که فضانوردان پس از اتمام ماموریت، همچنان از حمایت های روانی نیز برخوردار می شوند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.