احساسات با ادراک افراد مرتبط است. در یک مطالعه نوآورانه منتشر شده در Science Advances ، محققان بینش جدیدی را در مورد رابطه پیچیده بین احساسات و ادراک ارائه کرده اند.
به گزارش خط سلامت یک پروژه تحقیقاتی که توسط تیمی از دانشمندان علوم اعصاب ایتالیایی از مدرسه IMT برای مطالعات پیشرفته و با همکاری دانشگاه تورین انجام شد، بررسی میکند که آیا مغز از کدهای حسی خاص یا انتزاعی برای ساختن تجربیات احساسی استفاده میکند .
احساسات و درک عواطف
احساسات و ادراک عمیقاً در هم تنیده شدهاند، اما مکانیسمهای دقیقی که مغز به وسیله آن نمونههای عاطفی را نشان میدهد، مبهم باقی مانده است. این تحقیق جدید به این سوال اساسی می پردازد که چگونه مغز اطلاعات عاطفی را در قالب های مختلف حسی و در نتیجه تجربه حسی گذشته سازماندهی و بازنمایی می کند.
برای انجام این مطالعه، محققان فیلم "101 سگ خالدار" را به گروهی متشکل از 50 داوطلب نشان دادند و با تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی فعالیت مغز مرتبط با باز شدن طرح فیلم را ردیابی کردند.
بینندگان فیلم در اسکنر هم افراد با رشد معمولی و هم داوطلبان نابینای مادرزادی و ناشنوای مادرزادی بودند که به ترتیب پخش صوتی و نسخه صامت فیلم به آن ها ارائه شد.
محققان همچنین از گروهی متشکل از 124 شرکتکننده مستقل خواستند تا احساسات خود را در هنگام تماشای همان فیلم در خارج از اسکنر بیان و ارزیابی کنند و سعی کنند پاسخ مغز افراد با و بدون محرومیت حسی را در طول تجربه سرگرمی، ترس و غم و اندوه پیشبینی کنند.
نتایج نشان میدهد که دستهبندیهای احساسات بدون توجه به تجربه حسی و روشهای حسی در مغز نمایش داده میشوند. به ویژه، یک شبکه توزیعشده شامل نواحی حسی، پیشپیشانی و زمانی مغز وجود دارد که در مجموع موارد عاطفی را رمزگذاری میکنند. نکته قابل توجه، بخش شکمی میانی مغز است. قشر جلوی مغز به عنوان یک مکان کلیدی برای ذخیره یک بازنمایی انتزاعی از احساسات پدیدار شد، که به تجربه یا روش حسی قبلی بستگی ندارد.
وجود یک رمزگذاری انتزاعی از احساسات در مغز نشان میدهد که حتی اگر ما وسوسه شویم که باور کنیم احساسات ما مستقیماً به آنچه در دنیای اطراف اتفاق میافتد بستگی دارد، این مغز ما است که برای تولید معنای عاطفی بدون در نظر گرفتن تواناییهایمان طراحی شده است.
در دنیایی که افراد محروم از تجربه های حسی اغلب نادیده گرفته میشوند، درک این نکته ضروری است که چگونه قوای ذهنی و بازنماییهای عصبی مربوط به آنها میتوانند بدون ورودی حسی تکامل یافته و اصلاح شوند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.