افسردگی در سالمندان وضوح دیده می شود. رنجش زیاد، تحریک پذیری و گوشه گیری از مهم ترین آسیب های افسردگی در دوران سالمندی است. اگر افسردگی به موقع درمان نشود، مشکلات زیادی برای فرد سالمند و اطرافیانش ایجاد خواهد کرد.
به گزارش خط سلامت تحقیقات نشان میدهد افسردگی درسالمندان به عنوان بخش «عادی» زندگی آن ها در نظر گرفته می شود. آن را به عنوان یک واکنش طبیعی نسبت به بیوگی، بیماریهای مزمن و چالشهای زندگی به حساب می آورند.
انجمن سلامت روان در آمریکا، تحقیقی روی افراد ۶۵ ساله این کشور انجام داد، آنها دریافتند ۳۸ درصد افراد سالمند معتقدند افسردگی بیماری است و ۵۸ درصد آنها بر این باورند افسردگی سالمندی، مسئلهای طبیعی است. بسیاری از سالمندان به دنبال درمان این مشکل نیستند. درمان نشدن افسردگی می تواند خطری برای بروز بیماری و کاهش کیفیت زندگی محسوب شود.
عوامل ایجاد افسردگی سالمندی
افراد سالمند با شرایط استرسی و موقعیتهای احساسی در زندگی خود روبرو میشوند که بر سلامت روان آنها تأثیر گذار است. مشکلات شایع سلامتی در افراد سالمند عبارت است از: بیماری آلزایمر، پارکینسون، بیماری قلبی، سرطان و آرتروز که میتوانند خطر افسردگی در سالمندی را فزایش دهد.
علائم افسردگی سالمندی
-احساس غم، ناامیدی و بدبینی
-احساس بیارزش بودن و درماندگی
-خوابیدن زیاد، بیخوابی و خستگی
-عدم علاقه و هیجان در انجام فعالیتهای لذتبخش
-دور شدن از دیگران
-کم غذایی یا بیش از اندازه غذا خوردن
-دردهایی که با درمان هم خوب نمی شود
-عدم توانایی در تمرکز، تصمیمگیری و اختلال در حافظه
-افکاری در ارتباط با خودکشی و مرگ. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.