خودخواهی از برخی جهات با خودشیفتگی شباهت دارد، با این تفاوت که تمایلات برخاسته از خودخواهی گاه به گاه نمایان می شود ولی خودشیفتگی یک ویژگی شخصیتی ثابت است؛ همچنین افراد خودشیفته فاقد احساس همدلی هستند.
به گزارش خط سلامت خودخواهی با خودشیفتگی فرق دارد و کاهش تمایلات برخاسته از خودخواهی در رابطه زوجی امکان پذیر است.
خودخواهی شریک احساسی
خودخواهی به اشکال مختلفی نشان داده می شود.
شریک احساسی خودخواه بیش از حد کنترل کننده است و از طرف مقابل خود انتظار دارد براساس خواسته های او عمل کند. افراد خودخواه گاهی اوقات شریک احساسی خود را با رفتار و کلام خود، تحقیر می کنند.
تفاوت خودخواهی و خودشیفتگی
تفاوت های مهمی بین خودخواهی و خودشیفتگی وجود دارد.
رفتارهای نشات گرفته از خودخواهی بسیار خفیف تر از خودشیفتگی هستند. به گفته رابرت طیبی، کسانی که خودشیفته نیستند، اما تمایل به خودخواهی دارند، دارای احساس همدلی هستند و معمولا می توانند درست و غلط را از هم تمییز دهند. به عبارت دیگر، افراد خود خواه می توانند تغییر کنند.
مقابله با خودخواهی شریک زندگی
3 رویکرد برای مقابله با رفتارهای خودخواهانه شریک زندگی عبارت است از:
تشخیص شدت خودخواهی
سعی کنید فراوانی و زمینههایی را که خودخواهیرشریک زندگی در آن ظاهر میشود، تشخیص دهید. آیا شریک احساسی شما صرفا زمانی که ناامید یا خسته است خودخواهانه رفتار می کند؟
مراقب باشید خودخواهی را به عنوان خودشیفتگی تشخیص ندهید. به عبارت دیگر، اگر شریک زندگی حداقل در برخی مواقع نسبت به شما توجه نشان میدهد، بیانگر این است که فرد خودشیفته نیست و صرفا خودخواه است.
منشا خودخواهی را تشخیص دهید
منشاء اصلی رفتارهای خودخواهانه به خانواده اصلی باز می گردد.
درک منشا خودخواهی منجر به این می شود که فرد خودخواه، رفتار خود را ارزیابی کند و سعی کند آنچه را در کودکی اتفاق افتاده مجددا تکرار نکند.
خودخواهی گذشته را ببخشید
تمرین بخشش را به روال زندگی خود اضافه کنید و سخاوت را در فعالیت های خود بگنجانید.
سعی کنید نسبت به شریک زندگی خود سخاوت و شفقت داشته باشید؛ به عبارت دیگر او را بخاطر خودخواهی اش ببخشید و به فکر مقابله به مثل و انتقام گیری نباشید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.