خواب بهتر با کاهش استرس در کودکان همراه است.
به گزارش خط سلامت خواب بهتر تأثیر منفی استرس های محیطی بر رفتار را کاهش می دهد.
خواب در کودکان
خواب بخش مهمی از سلامت کلی کودک و عامل مهمی در نحوه رفتار آن ها می باشد. طبق یک مطالعه جدید از موسسه توسعه جوانان در دانشگاه جورجیا، خواب کافی به کودکان کمک می کند تا با اثرات محیط های استرس زا مبارزه کنند.
محیطهای استرسزا باعث میشود کودکان بهجای پاداشهای تأخیری به دنبال پاداشهای فوری باشند، اما برخی کودکان در محیطهای استرسزا تکانشی نیستند. محققان دادههای حاصل از مطالعه رشد شناختی مغز کودکان را تجزیه و تحلیل کردند. آن ها با استفاده از اطلاعات 11858 کودک 9 تا 10 ساله دریافتند کمبود خواب و تأخیر طولانی خواب -مدت زمانی که برای به خواب رفتن نیاز است - ارتباط قابل توجهی با رفتارهای تکانشی دارد.
مشکلات خواب و رفتارهای تکانشی
مشکلات خواب، مانند تأخیر خواب (زمانی که فرد طول می کشد تا به خواب برود) و رفتارهای تکانشی، در چند مقطع زمانی در طول دو سال بررسی شدند. هنگامی که کودکان کمتر از 9 ساعت توصیه شده می خوابند یا بیش از 30 دقیقه طول می کشد تا بخوابند، ارتباط قوی با رفتارهای تکانشی بعدای وجود داشت. برخی از این رفتارها شامل عمل بدون برنامه، جستجوی هیجان یا احساسات و عدم پشتکار بود.
با این حال، خواب میانجی بین این اقدامات بود، و زمانی که مشکلات خواب در طول مطالعه وجود نداشت، تکانشگری نیز در آینده کمتر مشاهده میشد.
ارتباط بیش از حد عصبی، که در آن مغز کودک حتی زمانی که فعالانه درگیر وظایف نبودند، بسیار فعال باقی می ماند. این مطالعه به شبکه حالت پیشفرض، یک شبکه مغزی مرتبط با رفتارهای هدفدار نگاه کرد. هنگامی که این شبکه در طول حالت استراحت بیش فعال بود، می توانست ارتباط بین محیط های استرس زا، خواب و تکانشگری را تشدید کند.
این یافتهها نه تنها نقش خواب را در رشد شناختی و رفتاری برجسته میکند، بلکه مداخلات کمهزینه را برای کمک به رشد روانشناختی کودکانی که با عوامل استرسزا در خانه مواجه هستند، کمک می کند.
کم خوابی در کودکان
کم خوابی حتی در خارج از محیط های استرس زا نیز مشکل ساز می باشد برای مثال کودکان اغلب یک ریتم شبانه روزی دارند که برای دیرتر بیدار ماندن و خوابیدن تنظیم شده است، اما زمان شروع مدرسه در اوایل مدرسه و انجام تکالیف در اواخر شب می تواند این ریتم را از بین ببرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.