
درد مزمن علاوه بر علت های جسمانی، گاهی اوقات از عوامل روانشناختی سرچشمه می گیرد.
به گزارش خط سلامت احتمال بروز درد مزمن در افرادی که دوران سختی را در کودکی پشت سر گذاشته اند، بیشتر از سایر افراد است.
درد مزمن و آسیب های کودکی
درد مزمن، گاهی اوقات در نتیجه آسیب های دوران کودکی ایجاد می شود.
یک تجربه آسیب زا در دوران کودکی، خطر درد مزمن در بزرگسالی را تا 45 درصد افزایش می دهد.
افرادی که در دوان کودکی 4 مورد ( یا بیشتر)، تجارب نامطلوب را پشت سر گذاشته اند، 95 درصد بیشتر از درد مزرمن رنج می برند.
چرا آسیب دوران کودکی باعث درد مزمن می شود؟
آسیب های دوران کودکی، مانند: سوء استفاده و غفلت باعث افزایش استرس و تغییراتی در بیان ژن می شود که احتمال بروز درد مزمن را افزایش می دهد.
استرس ناشی از سوء استفاده یا بی توجهی دوران کودکی رشد مغز و سایر اندام ها را مختل می کند که منجر به بیماری های مرتبط با استرس و اختلالات شناختی در بزرگسالی می شود. همچنین شواهدی وجود دارد که ترومای دوران کودکی نحوه بیان ژنها را تغییر می دهد و باعث تغییرات ساختاری و عملکردی در بدن می شود.
مهم ترین آسیب های دروان کودکی
در مقالهای که اخیراً در مجله اروپایی آسیب روانی منتشر شده است، یک تیم بینالمللی از محققان نتایج 85 مطالعه را که تجربیات نامطلوب دوران کودکی و دردهای مزمن را بررسی میکردند، ارزیابی کردند. این مطالعات اطلاعاتی را در مورد 826452 بزرگسال 18 تا 90 ساله را جمع آوری کرد.
محققان دریافتند تجربه های آسیبزای دوران کودکی، مانند: سوء استفاده فیزیکی، سوء استفاده عاطفی، سوء استفاده جنسی و بیتوجهی احتمال ابتلای فرد به درد مزمن در بزرگسالی را تا 45 درصد افزایش میدهد.
کودکانی که هر چهار تجربه نامطلوب مذکور را پشت سر گذاشته اند، 95 درصد بیشتر از همسالان خود در بزرگسالی به درد مزمن مبتلا می شوند.
رایج ترین دردهای مزمن
اختلالات درد یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است.
انواع رایج دردهای مزمن شامل کمردرد، آرتریت و میگرن است. این شرایط زندگی روزمره فرد را تا حدی تحت تاثیر قرار می دهد که دیگر فرد نمی تواند در فعالیت های بدنی شرکت کند، راحت پشت میز بنشیند، راحت بخوابد یا به درستی غذا بخورد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.