بلوغ عاطفی به این معنا است که فرد به مهارتهای لازم برای کنترل استرس و تنظیم هیجانات مسلط باشد.
به گزارش خط سلامت فقدان بلوغ عاطفی باعث میشود، فرد ارتباط موثر با دیگران برقرار نکند و رفتارهای هیجانی و غیر منطقی به نمایش بگذارد.
بلوغ عاطفی و بهبود روابط
بلوغ عاطفی به این معنا است که فرد عواطف و هیجانات خود را بشناسد و بتواند آنها را به بهترین نحو ممکن مدیریت کند. پژوهشها نشان داده است فقدان بلوغ عاطفی زندگی فرد را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار میدهد.
نشانههای فقدان بلوغ عاطفی
برخی نشانههای عدم بلوغ عاطفی عبارت است از:
ناتوانی در بیان احساسات
فقدان بلوغ عاطفی باعث میشود یک فرد هیجانات خود را نشناسد و نتواند آنها را به خوبی ابراز کند.
همین امر باعث میشود فرد نتواند روابط عمیق و پایدار تشکیل دهد.
سرزنش دیگران
یکی دیگر از پیامدهای منفی ناشی از عدم بلوغ عاطفی سرزنش دیگران است. افرادی که به لحاظ عاطفی بالغ نیستند به جای اینکه مسئولیت اعمال خود را برعهده بگیرند، اغلب به دنبال مقصر می گردند.
رفتار تکانشی
فقدان بلوغ عاطفی منجر به بروز رفتارهای تکانشی و هیجانی میشود.
افرادی که به لحاظ عاطفی بالغ نیستند، احساسات خود را نمیشناسند؛ به همین دلیل نمیتوانند به خوبی آنها را مدیریت کنند. برای این افراد احساس خشم مساوی است با رفتار پرخاشگرانه.
فقدان بلوغ عاطفی باعث میشود فرد بدون فکر کردن در رابطه با اینکه رفتار و حرفهایش چه تاثیری بر دیگران میگذارد، اقدام به عمل کند.
عدم همدلی
فقدان بلوغ عاطفی باعث میشود افراد نیازهای خود را در اولویت قرار دهند و به درخواستها و احساسات اطرافیان خود توجهی نداشته باشند.
ترس از تعهد
فقدان بلوغ عاطفی به ترس از تعهد منجر میشود. افرادی که به لحاظ عاطفی بالغ نیستند، معمولاً از بحث کردن در رابطه با آینده اجتناب میکنند و همین امر روابط آنها را ناامن و ناپایدار میسازد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.