پشت پرده تلخ خشونت زن و شوهرها/5 تاثیر نامرئی

خط سلامت: خشونت خانگی به راحتی نادیده گرفته می شود

پشت پرده تلخ خشونت زن و شوهرها/5 تاثیر نامرئی

خشونت خانگی به راحتی نادیده گرفته می شود. والدین تمام تلاش خود را می کنند تا فرزندان خود را از چنین مواردی دور نگه دارند، به علاوه علائم گاهی اوقات به قدری این خشونت ها ظریف هستند که به نظر می رسد حال بچه ها خوب است.

به گزارش خط سلامت با این حال با توجه به تحقیقات متعدد، تأثیرات مشاهده چنین حوادثی مخرب است.

خشونت خانگی در سن های مختلف

تأثیرات رشدی متعددی بر کودکانی که شاهد خشونت خانگی بوده اند می تواند داشته باشد. بسته به شدت ترومای آن حادثه، تأثیرات آن از دوره جنینی تا  بزرگسالی ادامه می یابد.

خشونت خانگی+نماد

مشاهده خشونت خانگی

این کار دشواری است که تعریف کنیم مشاهده خشونت خانگی چقدر زیان آور است. با این حال تحقیقات نشان می دهد قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی می تواند به روش های مختلفی رخ دهد، مانند:تماشای یک حادثه خشونت خانگی، ندیدن خشونت به صورت مستقیم بلکه از دور صدای دعوا را می شنوند و متوجه می شوند که مادرشان در حال کتک خوردن است.

شنیدن مستقیم خشونت

ندیدن یا شنیدن مستقیم خشونت، اما دیدن علائم و نتیجه خشونت مانند شکستگی اشیاء در خانه، جراحت و کبودی روی صورت مادر یا هر عضو دیگری از بدن.

آگاه شدن از خشونت از طریق رسانه های دیگر، از جمله از طریق خواهر یا برادر یا خود مادرشان – نه اینکه لزوما شاهد یا شنیدن هیچ نشانه ای از وقوع آن باشند.

خشونت+خانگی

 

سبک های دلبستگی چیست؟

سبک های دلبستگی روش های مختلفی است که ما در روابط خود با آنها تعامل و رفتار می کنیم. در دوران کودکی، این سبک های دلبستگی همه در مورد تعامل بین مراقب و کودک است. در بزرگسالی، الگوهای دلبستگی که در روابط عاشقانه خود داریم، سبک دلبستگی ما را منعکس می کند.

نظریه دلبستگی چیست؟

نظریه دلبستگی توسط جان بالبی در دهه 1970 مطرح شد و بر اساس مشاهدات دلبستگی نزدیکی بود که نوزاد با مراقبان خود از آن برخوردار است. برای داشتن رشد طبیعی کودک، سبک دلبستگی ایمن ضروری است زیرا به کودک احساس امنیت می دهد بنابراین دلبستگی زمانی در نوزاد ایجاد می شود که افراد نزدیک خود را در مواقع استرس شناسایی کند. بنابراین دلبستگی وسیله ای برای بقا می شود.

رابطه خشونت خانگی و نظریه دلبستگی

 مشاهده خشونت خانگی بین مراقبین، اعتماد کودک را از بین می برد که هیچ گونه درد یا آسیبی از جانب آنها وجود نخواهد داشت و آنها را از هر گونه تهدید ایمن می کند. معمولاً در یک حادثه خشونت خانگی یکی از والدین به دیگری آسیب می رساند. این منجر به القای ترس در کودک به علاوه شکل‌گیری ادراکات منفی در مورد قربانی یا آزارگر می‌شود. این نوع ادراک منفی نسبت به مراقب باعث دلبستگی ناسازگار کودک به مراقب می شود.

خشونت

تأثیر خشونت خانگی بر روابط آینده و سلامت روان

با توجه به تئوری دلبستگی ثابت شده است کودکانی که در معرض خشونت خانگی قرار می‌گیرند، خود در نهایت به آزار خانواده یا شریک زندگی خود در روابط می‌پردازند.

همچنین شواهد عمده ای از خشونت در رابطه با نوجوانان در میان افرادی که در معرض خشونت خانوادگی قرار دارند وجود دارد.

نظریه یادگیری اجتماعی توضیح می‌دهد مردان «یاد می‌گیرند» که آزارگر شوند در حالی که زنان «یاد می‌گیرند» قربانی شوند.

درمان سبک های دلبستگی ناایمن

انجام روان درمانی به فرد کمک می کند:

برای شناسایی آسیب های دوران کودکی خود، افکار، باورها و رفتارهای اصلی مسئول را شناسایی کنید.

به داشتن دید مثبت تری نسبت به خود و همچنین جهان اطراف کمک می کند. 

ایجاد سبک دلبستگی ایمن در بزرگسالی موجب می شود الگوهای قدیمی کودکی شکسته شود.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان