خیانت تنها محدود به رابطه احساسی نمی شود، بلکه احتمال وقوع آن در همه روابط وجود دارد.
به گزارش خط سلامت شدت آسیب های ناشی از خیانت به شدت و عمق رابطه بستگی دارد.
خیانت چه زمانی بیشتر آسیب می زند؟
خیانت با پیامدهای منی فراوانی همراه است. افرادی که در روابط خود خیانت را تجربه می کنند معمولا تا مدت ها با احساساتی نظیر غم و خشم دست و پنجه نرم می کنند.
پژوهش ها نشان داده است هر چه رابطه عمیق تر باشد، آسیب های ناشی از خیانت نیز شدیدتر است.
به عنوان مثال، فروشنده ای که در مورد کیفیت محصولی که می فروشد، دروغ می گوید در حال خیانت کردن و از بین بردن اعتماد مشتری است ولی تأثیرات این خیانت اندک است زیرا خریدار و فروشنده فقط یک رابطه کوتاه و فاقد صمیمیت با هم برقرار کردند. برعکس، اگر یک شریک عاشقانه در رابطه احساسی خود خیانت کند، اثرات آن آسیب بین فردی قابل توجهی ایجاد می کند.
در روابط سطحی و فاقد صمیمیت، خیانت منجر به بروز ناامیدی مقطعی می شود، این درحالی است که آسیب ناشی از خیانت در روابط احساسی و عاشقانه گاهی اقات منجر به بروز اختلال استرس پس از آسیب می شود.
چرا خیانت اینقدر آسیب زننده است؟
اعتماد جزء کلیدی همه روابط است.
خیانت اعتماد را هدف قرار می دهد. هرچه میزان اعتماد به یک فرد بیشتر باشد، در صورت بروز خیانت آسیب های شدیدتری تجربه می شود.
ترمیم اعتماد از دست رفته، بسیار دشوار است.
خیانت و ترس از آسیب دوباره
یکی دیگر از پیامدهای منفی خیانت، ترس از آسیب دیدن دوباره است.
فردی که یک بار در رابطه احساسی خود خیانت را تجربه کرده است، برای جلوگیری از آسیب دیدگی عاطفی دوباره، اغلب از برقراری رابطه با دیگران جلوگیری می کند.این امر منجر به احساس تنهایی و انزوا می شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.