گوش دادن صرفا فقط شنیدن نیست بلکه برای درک بهتر افراد باید با دقت و تمرکز صحبت ها را شنید.
به گزارش خط سلامت شنوندگان خوب ویژگی های خاصی دارند.
گوش دادن به شیوه فعالانه
گوش دادن با همدلی سبب ایجاد روابط بهتر با افراد می شود. محققان ارتباطات مدتهاست بر اهمیت گوش دادن خوب تاکید کرده اند. در مشاوره و روان درمانی ، آموزش توانایی گوش دادن، پایه اصلی همه برنامه های آموزشی است. روشهای مختلفی برای آموزش دانشآموزان برای تبدیل شدن به شنوندگان خبره وجود دارد، زیرا مشخص است که بدون این مهارت، کمک به فرد نیازمند تقریبا غیرممکن است.
افراد برای خوب گوش دادن باید بتوانند ذهن خود را از احساسات خود پاک کنند و در عوض آنچه را که یک نفر واقعاً میگوید، گوش کنند. این به این معنی «در لحظه» بودن است.
ویژگی های گوش دادن فعال
مولفه های رفتاری زیر برای افزایش مهارت گوش دادن توصیه می شود:
توجه
شماره یک در لیست ، توجه است . فقط به آنچه در یک مکالمه آشکار میشود توجه کنید، از رفتاری با نشانههایی مانند برقراری ارتباط چشمی، بازنویسی صحبتهای شخصی و پرسیدن سؤالهای روشنکننده استفاده کنید.
در مرحله بعد، به سمت چیزی به نام « شایستگی ارتباطی » بروید، که همان چیزی است که خوب گوش دادن را برای بهبود روابط بیشتر میکند. این رفتارها عبارتند از:
رسا صحبت کردن
متقاعد بودن
پذیرا بودن
باهوش بودن
بی طرفی
دوستانه بودن
برونگرایی
اجتماعی بودن
پذیرش
عزت نفس بالا
عصبی نبودن
ممکن است برخی از این ویژگیها را شبیه به ویژگیهای شخصیتی تشخیص دهید. برخی افراد اگر این ویژگی ها را داشته باشند طبیعتاً از نظر اجتماعی ماهر هستند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.