مغز به انرژی زیادی برای انجام فعالیت های خود نیاز دارد که از طریق گلوکز تامین می شود.
به گزارش خط سلامت تاثیرات کمبود گلوکز در مغز در این مطلب بررسی شده است .
تاثیرات گلوکز در مغز
مغز متکی به گلوکز است که در اولویت متابولیک برای کارهای شناختی منحصر به فرد است.
مغز علیرغم اینکه 2 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد، 20 درصد از کل انرژی را مصرف می کند.
فعالیت های شناختی روزانه 320 کالری میسوزانند و بر نیازهای مداوم انرژی مغز تأکید دارند.
برخلاف سایر اندام هایی که از منابع مختلف انرژی بهره می برند، مغز روی گلوکز کار می کند، رابطه ای منحصر به فرد که به تلاش های شناختی آن کمک می کند.
چالش های شناختی مغز
ترجیح مغز برای گلوکز به عنوان سوخت اولیه، جنبه متابولیسم آن است. تحقیقات بر این رابطه خاص تأکید می کند که درگیر شدن در وظایف ذهنی نیازمند افزایش گلوکز است تا شبکه های عصبی پیچیده مسئول شناخت را تقویت کند.
مطالعات نشان می دهد کارهای شناختی شدید نسبت به فعالیت های غیر فعال مانند تماشای تلویزیون کالری بیشتری میسوزاند. هنگام حل مشکلات پیچیده یا به خاطر سپردن اطلاعات، میزان متابولیسم مغز افزایش می یابد. این ارتباط پویا بین تلاش شناختی و مصرف کالری، تأثیر محسوس تمرینات ذهنی را بر مصرف انرژی نشان می دهد.
در حالی که عضلات پس از یک تمرین سخت احساس سوزش می کنند، این مغز است که به طور مداوم بیشترین انرژی را مصرف می کند. مغز علیرغم اینکه تنها 2 درصد از وزن بدن را تشکیل می دهد، 20 درصد از کل انرژی را مصرف می کند.
چالش ذهنی
دورههای طولانی کار چالش برانگیز ذهنی منجر به صرف انرژی بیشتر می شود مانند یادگیری یک ساز جدید. با این حال تشخیص این موضوع ضروری است که کار شناختی طولانی مدت ذخایر گلوکز در مغز را تخلیه می کند و به طور بالقوه بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارد. میان وعده ها سطح گلوکز را بالا می برند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.