کافئین مصرف شده در شب منجر به ایجاد خواب نامناسب خواهد شد و ماده خاکستری مغز را دچار مشکل خواهد کرد.
به گزارش خط سلامت محققان دانشگاه بازل دریافته اند اگرچه این تغییر موقتی می رسد، تاکنون هیچ یافتهای وجود ندارد که نشان دهد میزان مصرف کافئین بیشتر باعث هوشیاری بیشتر می شود، با این حال زمانی که کافئین در شب مورد مصرف قرار میگیرد افراد را دچار اختلال می کند.
کافئین و خواب
کمبود خواب بر ماده خاکستری مغز تاثیر خواهد گذاشت .به گفته محققان سیستم عصبی مرکزی از سلول های عصبی تشکیل شده است و ماده سفید مغز شامل مسیرهای عصبی و پیوندهای طولانی سلول های عصبی خواهد بود. محققان در یک پژوهش روی بیست جوان سالم که به طور منظم قهوه مصرف می کردند شروع به مطالعه کردند آنان با دادن دو قرص در دو دوره ۱۰ روزه میزان کافئین افراد را مورد بررسی قرار دادند و در گروه دیگر میزان کافئین متوقف شد.
در مطالعه این محققان معلوم شد جوانانی که از قرص های کافئین دریافت میکردند میزان حجم ماده خاکستری مغزشان در اسکن های مغزی با کاهش روبرو شده بود، همچنین فعالیت الکتریکی مغز آنان پس از به ثبت رسیدن مورد بررسی قرار گرفت.
کافئین و عمق خواب
مقایسه نتایج به دست آمده نشان داد عمق خواب افراد شرکت کننده چه زمانی که کافئین را به صورت دارو و یا هرگونه دیگر مصرف کنند مرتبط نبود تفاوت اصلی در میزان ماده خاکستری مغز این دو گروه بود، این تفاوت به ویژه در لب گیجگاهی داخلی راست، هیپوکامپ و منطقه ای از مغز که برای تثبیت حافظه ضروری است چشمگیر بود.
مشکلات شناختی و کافئین
محققان می گویند نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف کافئین روی مغز تاثیراتی را بر جا می گذارد و موجب ایجاد مشکلات شناختی در افراد می شود و این مساله نیاز دارد تا در تحقیقات بعدی مورد توجه قرار بگیرد.
اگر چه کافئین حجم مایع خاکستری مغز را کاهش می دهد اما محققان دریافتند پس از ده روز پرهیز از مصرف قهوه و کافئین میزان قابل توجهی از مایع خاکستری این افراد احیا شد. محققان می گویند تغییرات مورفولوژی مغز موقتی است اما به پژوهش های بیشتری نیاز است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.