تیک انواع مختلفی دارد. به گزارش خط سلامت تیک های حرکتی و صوتی اغلب با رشد سیستم عصبی کودک از بین می روند.
تیک و سایر اختلالات روانی
تیک معمولا با سایر اختلالات روانی روی می دهد. پژوهش ها حاکی از آن است که تیک معمولا با اختلال وسواس همراه است.
اختلال توره
در این اختلال ترکیبی از تیک های صوتی و حرکتی دیده میشود. این اختلال را باید در یک طیف اختلالات رفتاری که شامل تیکها، رفتار و افکار وسواسی و اختلال بیشفعالی و نقص توجه است، مورد بررسی قرار داد.
پیچیده ترین و نگران کننده ترین اختلال تیک، اختلال توره است. برای تشخیص این اختلال فرد بیمار باید حداقل یک سال علائم را داشته باشد.
چه زمانی تیک ها افزایش می یابند؟
در مواقعی که کودک تحت تنش و استرس قرار میگیرد، شدت، طول مدت و بسامد تیکها افزایش مییابد. شاید بعضی از کودکان بتوانند برای مدت کوتاهی تیکهای خود را کنترل کنند اما در این مدت سطح تنش کودک بالا رفته و این فشار در نهایت در قالب تیک برونریزی خواهد شد. اگر کودک دائماً بر کنترل تیک و علائم آن متمرکز باشد، تمرکز بر چیز دیگر مانند کلاس درس دشوار خواهد بود. در نتیجه برای کودکانی که مبتلا به اختلال تیک (بهخصوص توره) هستند، انجام یک مکالمه ساده دشوار باشد.
درمان تیک
در حالی که اختلال توره یک مسأله عصبشناختی (نورولوژیک) و نیازمند راهبردهای دارودرمانی خاص خود است، در بعضی موارد این کودکان را به روانشناس بالینی و روانشناس کودک ارجاع میدهند تا با آموزش و مهارتآموزی بیشتر بتوانند سطح تنش را کم کرده و با بیماری خود انطباق بهتری پیدا کنند.
در دیگر اختلالات تیک که دارای علائم خفیفتری هستند، میتوان انتظار داشت که شدت و بسامد علائم تا حدود ۱۱ سالگی کاهش یافته و ناپدید شود اما در هر صورت پزشکان در صورت مشاهده پریشانی در عملکرد کودک به واسطه تجربه اختلال تیکها، داروهایی را برای تخفیف علائم تجویز میکنند. از طرف دیگر آموزشهای روانشناختی و جلسات رواندرمانی میتواند بهبودی قابل توجهی را برای این دسته از کودکان به ارمغان بیاورد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.