
همه گهگاهی پرخوری می کنند. هر چند اختلال پرخوری متفاوت است. اگر افراد به طور منظم غذای زیادی را فقط در چند ساعت بخورند - حتی زمانی که گرسنه نیستند - دچار آن می شوند. سپس به سرعت بعد از خوردن غذا احساس شرم یا گناه می کنند.
به گزارش خط سلامت اختلال پرخوری دلایل متعددی دارد و راه های زیادی برای کنترل آن وجود دارد. اما مهم ترین راه برای کنترل پرخوری مراجعه به روانشناس است.
اختلال پرخوری قابل درمان است. پزشک به افراد کمک می کند تا وزن خود را حفظ کنند. اولین قدم این است که بفهمند چرا پرخوری می کنند.
اختلال پرخوری چه علائمی دارد؟
نمونه های کلی پرخوری عبارتند از:
خوردن بیش از حد غذا
تمام کردن خوراکی های زیاد در حین تماشای یک فیلم
هنگامی که به دلیل یک رویداد استرس زا مانند جدایی عاشقانه بیش از حد غذا می خورند
6 دلیل برای پرخوری
ژن ها
تحقیقات نشان می دهد تعدادی از ژن هایی که بر رفتار خوردن تأثیر میگذارند از طریق خانواده ها منتقل می شوند. این ژن ها بر مدارهای مغزی که اشتها و خلق و خو را کنترل می کنند، تأثیر می گذارند.
یک مشکل در ژن ها احتمال ابتلا به اختلال پرخوری را افزایش می دهد.
خانواده
این افراد بارها شاهد پرخوری مادر یا پدر بوده اند. عاداتی که از اطرافیان آموخته اند بر نحوه غذا خوردن آنها تأثیر می گذارد. با این حال، سازمان های اختلال خوردن می گویند والدین و خانواده ها مقصر نیستند.
افسردگی
اگر افسرده هستند، بیشتر پرخوری می کنند. حدود نیمی از افراد مبتلا به اختلال پرخوری، افسردگی دارند. دانشمندان مطمئن نیستند افسردگی باعث پرخوری می شود یا برعکس.
عزت نفس پایین
اغلب افرادی که پرخوری می کنند از ظاهر خود راضی نیستند. به دلیل آنچه دیگران می گویند، درباره بدن خود فکر بدی دارند. خودشان را با عکس های تلویزیونی و مجلاتی مقایسه می کنند که بر لاغری تأکید دارند. چنین اعتماد به نفس پایینی منجر به پرخوری می شود. پس از پرخوری، فرد به دلیل خوردن بیش از حد، احساس گناه یا شرم می کند. این احساسات باعث پرخوری بیشتر می شود.
استرس و اضطراب
گاهی اوقات افراد پس از پشت سر گذاشتن یک رویداد استرس زا، مانند طلاق یا از دست دادن شغل، پرخوری می کنند. خوردن احساسی موقتی است و یک اختلال پرخوری نیست.
رژیم غذایی شدید
گاهی اوقات تلاش برای کاهش وزن منجر به پرخوری می شود. این امر به ویژه زمانی صادق است که افراد برای کاهش وزن از رژیم های غذایی ناسالم مانند حذف وعده های غذایی یا کم خوردن پیروی می کنند. اگر به وزن مورد هدف خود نرسند، آنقدر در مورد خود احساس گناه و وحشت می کنند که بیشتر غذا می خورند.
کنترل پرخوری
یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید. این کمک می کند تا زمانی که تمایل به پرخوری دارند غذا نخورید.
در طول روز وعده های غذایی و میان وعده های منظم بخورید. آنها قند خون را ثابت نگه می دارند، بنابراین به اندازه کافی برای پرخوری احساس گرسنگی نخواهند کرد.
غذای خود را تقسیم کنید. یک وعده را در یک کیسه کوچک یا در بشقاب اندازه گیری کنید.
به این فکر کنید چرا پرخوری می کنید. آیا افسرده یا مضطرب هستید؟ راه دیگری برای تسکین این احساسات پیدا کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.